Krulj: Susret Vučića i Si Đinpinga ukazuje na imidž Srbije u svetu

Savetnik u Vladi Srbije i profesor na belgijskom univerzitetu u Luvenu Vladimir Krulj kaže za RTS da je izuzetno važno da Srbija učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu i dodaje da susret premijera Aleksandra Vučića sa kineskim predsednikom Si Đinpingom ukazuje na to kako Kina gleda na Srbiju.

Pored toga što je kineski premijer prvi put u Davosu, on je i centralna ličnost na ovogodišnjem forumu, rekao je Vladimir Krulj gostujući u Dnevniku RTS-a.

Ističe da je veoma važno to što će se srpski premijer Aleksandar Vučić tokom prvog dana sastati sa Si Đinpingom.

"To ukazuje na to kako Kina gleda na Srbiju, ali ukazuje i na imidž Srbije", rekao je Krulj.

Upitan o saradnji Srbije i Kine i najavljenim razgovorima o RTB "Bor" u Davosu, Krulj je rekao da je ohrabrujuće to što za tu kompaniju postoji interesovanje kineske ekonomije i kineskog predsednika.

"U zapadnim medijima se sve više priča o novom 'putu svile'. Kada ga posmatramo, on spaja kineska tržišta sa tržištima u Zapadnoj Evropi. Taj koridor prolazi i pored Srbije", rekao je Krulj.

Komentarišući sastanak sa Džozefom Bajdenom, Krulj je rekao da je to dobra politika naše države koja pravi kontinuitet saradnje sa odlazećom i novom aministracijom SAD.

Govoreći o temama Ekonomskog foruma, Krulj je naveo da se one pre svega odnose na to kako bi svet trebalo da se razvija kako bi se postigao ravnomeran ekonomski razvoj.

Upitan da prokomentariše kritike da je Davas elitni skup na kojem se samo govori o problemima ali se oni ne rešavaju problemi, Krulj je kroz šalu naveo da bi bilo odlično kada bi između dva Davosa problemi bili rešeni.

Bitno je da da se čuje kakve su alternative i da mi budemo deo toga, rekao je Krulj.

Број коментара 51

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи