Reklama Srbije kao turističke destinacije i na Bi-Bi-Siju

U 2017. godini očekujemo tri miliona turista, od kojih će 1,6 miliona činiti domaći turisti, a najviše stranaca će doći iz zemalja regiona i Rusije, kaže za RTS ministar Rasim Ljajić.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je interesovanje za vaučere u prvih nekoliko dana u 2017. godini duplo veće nego u istom periodu prošle godine, te da se u ovoj godini očekuje rekordan broj turista u Srbiji, oko tri miliona, od kojih će 1,6 miliona biti domaći.

"Očekujem do kraja nedelje da se izda 450 vaučera. Špic sezone očekujemo kada počne drugi deo zimskog raspusta za decu", rekao je Ljajić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Podseća da su u prošloj godini mesec dana pre isteka roka podeljeni svi vaučeri i nada se da će i ove godine biti isto.

U prošloj godini 634 ugostitelja prijavili su se za vaučere, a ministar očekuje da će ove godine biti više.

"Očekujemo da će se ove godine prijaviti više ugostitelja. Za mnoge od njih će ovo biti spas jer su vaučeri produžili sezonu", pojašnjava Ljajić.

Sezona je, podseća ministar, ove godine počela bolje te je na planinama u ovom trenutku 22 odsto više skijaša nego prošle godine.

Na sednici Vlade je usvojen program ulaganja u turističku infrastrukturu. Sredstva će biti raspoređena na osnovu projekata, a vršiće se najstroža kontrola, kako bi se utvrdio doprinos projekta na lokalnom i nacionalnom nivou, istakao je ministar.

"Bitno je da krećemo u kampanju promovisanja Srbije kao turističke destinacije, kreće kampanja i na Bi-Bi-Siju, trajaće skoro devet meseci, a promovisaćemo je i na drugim svetskim kanalima", rekao je Ljajić ističući da se posebno razvija kampanja prema Kini.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара