"Reno" pod istragom zbog emisije izduvnih gasova

Reagujući na informaciju da su Francuske vlasti počele istragu, "Reno" je u saopštenju insisistirao da njihova dizel vozila nemaju softver za varanje na testovima emisije izduvnih gasova.

U saopštenju se kaže da se "Reno", čije su deonice već pale na svetskom tržištu, pridržava svih francuskih i evropskih zakona.

Iz kancelarije tužilaštva u Parizu saopšteno je da su tri sudije otvorile istragu, kojom će ispitati praksu "Renoa" vezanu za izduvne gasovo, kao i da li su "proizvodili robu koja je opasna po ljudsko zdravlje."

Ova istraga otvorena je nakon preliminarne istrage Odeljenja za prevare Ministarstva ekonomije, čiji su rezultati predati tužilaštvu u novembru.

Francuske vlasti su pretražile prostorije kompanije "Reno" jer je prošle godine otkriveno da je "Folksvagen" koristio softver za lažiranje rezultata testa emisije izduvnih gasova u Americi.

"Reno" je 2016. godine povukao 15 hiljada vozila zbog toga što su emitovala povišene nivoe štetnih gasova, ali je kompanija insistirala da nije namerno učinila ništa loše.

Izvršni direktor "Renoa" Karlos Gosn rekao je da će uprkos skandalu s "Folksvagenom", Rno nastaviti da razvija dizel tehnologiju, posebno za džipove i druge skuplje modele.

Francusko tužilaštvo odvojeno istražuje Folksvagen.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи