Tender za regulaciju Resave, EU odobrila 2,7 miliona evra

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović izjavio je da je Evropska unija Svilajncu odobrila 2,7 miliona evra za regulaciju reke Resave kroz celu teritoriju opštine, i kako je rekao, to će biti glavni posao u opštini naredne godine.

"Tender za ove radove raspisan je 19. decembra, a 25. januara je otvaranje ponuda i odmah posle toga očekujemo početak radova", rekao je Milanović na tradicionalnom novogodišnjem koktelu koji je upriličila Skupština opštine.

Sredstva su iz predpristupnih fondova (IPA) a investicija ide preko Agencija za razvoj Austrije (ADA), objasnio je Milanović.

"Očekujemo da se u 2017. godini uradi gro poslova a ceo posao bude gotov 2018. godine", rekao je Milanović Tanjugu.

Kaže da je reč od oko 15 kilometara toka reke, a regulacija podrazumeva proširenje i nadvišenje korita u samom gradu, kompletnu rekonstrukciju korita od ulaska reke na teritoriju Svilajnca do uliva u Veliku Moravu, izradu novih nasipa kroz grad Svilajnac i atare sela Sedlare i Subticu, i potpunu regulaciju reke kroz poljoprivredno zemljište.

Regulacija Resave je najbitniji posao za Svilajnac iduće godine, podvukao je Milanović i ocenio da posle ovih radova građani neće imati problema sa izlivanjem Resave, kao u maju 2014. godine.

Resava je pre dve i po godine donela Svilajncu nezapamćene poplave i nanela štetu stanovništvu i privredi veću od 1,5 milijardi dinara.

EU je, pored ovih sredstava za regulaciju, do sada pomogla Svilajncu u saniranju šteta sa 1,5 miliona evra.

Milanović je dodao da će drugi po važnosti i vrednosti biti posao na rekonstrukciji i obnovi zdravstva, gde je planirano ulaganje 200 miliona dinara od strane Vlade Srbije i lokalne samouprave.

Kada je reč o ovoj godini, Milanović je rekao "da nema razloga da bude nezadovoljan urađenim, ali se moglo više".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво