Rekordna proizvodnja valjaonice aluminijuma u Sevojnu

Među najuspešnijim kompanijama u Srbiji, po oceni Privredne komore Srbije, u 2016. je i Valjaonica aluminijuma "Impol Seval" u Sevojnu. Njihova ovogodišnja proizvodnja je premašila 51.000 tona, što je rekord u fabričkoj istoriji dugoj 41 godinu. Počinju realizaciju novog, velikog investicionog ciklisa, a uspeh objašnjavaju i doprinosom svih zaposlenih u poslovanju i razvoju fabrike.

Sedam stotina radnika "Impol Sevala", shvatilo je da se uspehom na tržištu, odmeravaju i njihov rad i plate. Ovogodišnji rezultat je rekordna proizvodnja, izvoz vredan stotinu miliona evra, a zaključno sa ovim mesecom, i prosečna neto zarada radnika od 72.000 dinara.

"Sa mojom stručnom spremom, ja ovoliku platu ne mogu da imam nigde. Što se više ulaže, znači da ima posla, tako da će i moje radno mesto biti sigurno", kaže radnik "Impol Sevala" Oliver Milović.

Njegov kolega Dragan Vermezović, naglašava da je proizvodnja povećana, ali i da su uslovi rada bolji. "Da nisam zadovoljan, ne bih ovde ostao već 41 godinu", ističe Vermezović.

"Impol Seval" je ušao u treći investicioni ciklus od oko 60 miliona evra, i ugovori sa dobavljačima su već potpisani.

"Sa ovim ulaganjima hvatamo korak i sa četvrtom industrijskom revolucijom, o kojoj već bruji čitava Evropa. Optimizam crpim iz toga da smo izabrali najbolje, iz činjenice da su naši inženjeri pokazali da imaju i znanja i želje, da znamo gde hoćemo i da smo potpuno ravnopravni sa, recimo, inženjerima iz najvećih svetskih kompanija", navodi Ninko Tešić, generalni direktor, "Impol Sevala".

Prva faza tog velikog posla je počela, a kada sve bude završeno, fabrika će udvostručiti proizvodnju.

"Specifičnost svih tih projekata je što se ugrađuju u postojeći halski prostor, što od nas svih ovde zahteva jako veliku pripremu, organizaciju, sprovođenje mera bezbednosti i tako dalje", objašnjava Radomir Dodok, direktor za investicije i razvoj "Impol Sevala".

Sve postignuto, ocenjuju jednostavno, zajedničkim, domaćinskim poslovanjem, a ponose činjenicom, da je većinski vlasnik, slovenački "Impol", domaćem menadžmentu poklonio poverenje, ulaganjima od ukupno 78,5 miliona evra, u proteklih 14 godina, pokazao da je "Seval" ravnopravan i važan deo kompanije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво