Bez državnih subvencija "Krušik" zaposlio 725 radnika

Preduzeće "Krušik" je ove godine zaposlilo 725 radnika i to bez dinara državnih subvencija. Ta vojna fabrika, koja uspešno sarađuje sa kompanijom "Jugoimport SDPR", ove godine ima poslove vredne 50 miliona dolara, a procene su da će imati čistu dobit od oko pola milijarde dinara.

Za tri godine "Krušik" je zaposlio 1.100 radnika. Samo ove godine u radni odnos primljeno je 725 radnika. Valjevski gigant sada ima 2.240 zaposlenih. Gotovo svi novoprimljeni angažovani su u proizvodnim pogonima. Njihove prosečne zarade su iznad 46.000 dinara.

"Završila sam master na Učiteljskom fakultetu u Užicu, ali znajući kakva je situacija u Valjevu, koliko je teško naći posao i koliko se čeka na posao, zadovoljna sam ovde, što imam posao u državnoj firmi, što se poštuje radnik, plata je na vreme, sigurna", kaže radnica Katarina Prodanović.

Aleksandar Ranković, takođe radnik, kaže da je bio nezaposlen, da su ga pozvali sa biroa, prošao je obuku i počeo da radi.

"Krušik" je sopstvenim sredstvima širio raketni i minobacački program i tako osvajao nova tržišta. Otvorena je fabrika komora raketnih motora, a u toku je gradnja nove kapislane.

Stoprocentna uposlenost obezbeđena je i u narednoj godini. Ugovoren je izvoz vredan 241 milion dolara. Značajni poslovi dogovoreni su i u 2018. godini.

"'Krušik' se opredelio za modernizaciju svog proizvodnog programa, za proširenje asortimana, a na osnovu toga su došla nova tržišta, novi kupci, novi ugovori, a samim tim i potreba za novom radnom snagom", ističe direktor "Krušika" Mladen Petković.

Polovinom naredne godine proradiće nova kapislana, koja će uposliti još 250 proizvodnih radnika. Poslovni uspeh "Krušika" može se objasniti i činjenicom da je broj režijskih radnika trostruko manji nego pre dve godine.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара