Mali: Nikad bolji privredni ambijent u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže za RTS da se u Beograd ulaže iz ušteda koje su napravljene i da će glavni grad i dalje ulagati u novogodišnju rasvetu jer to privlači turiste. Dodaje da se stvari u glavnom gradu kreću napred kao i u celoj Srbiji.

Siniša Mali rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da privredni ambijent u Beogradu nikada nije bio bolji i da je u gradu registrovano 60.000 preduzeća.

"Mi smo ove godine rešili da godišnji izveštaj o radu prezentujemo u fabrici 'Meita'. To je prva fabrika izgrađena na području Beograda za više od 10 godina i to je znak oporavka Beograda i naše zemlje", kaže gradonačelnik Beograda.

Dodaje da se stvari u glavnom gradu kreću napred kao i u celoj Srbiji.

"U Beogradu imamo 500 gradilišta. Konsolidacija javnih finansija je osnov da bismo krenuli u investicije. Najvažnije je da kvalitet života građana Beograda bude viši i bolji. Za 30 odsto smo vratili stari dug bez zaduživanja i to su veliki pomaci u javnim finansijama", napominje Mali.

Kaže da naredne godine počinje izgradnja gondole koja će povezivati Kalemegdan sa Parkom prijateljstva.

"Krećemo i sa rekonstrukcijom Sava centra i nastavljamo sa odgovornom socijalnom politikom", ističe Siniša Mali.

Što se tiče slučaja Savamala, gradinačelnik kaže da nema šta da doda.

"Čekamo šta će nadležni organi da kažu, mi idemo dalje, ležemo i budimo se sa idejom da Beograd bude lepše mesto za život", kaže Mali.

Dodaje da će Beograd nastaviti iz godine u godinu da ulaže u novogodišnju rasvetu jer to privlači turiste.

"Sve što ulažemo, ulažemo iz ušteda koje smo napravili. Ne uzimamo nove kredite i od onoga što uštedimo to ulažemo u sređivanje grada, kupovinu novih autobusa, izgradnju vrtića", objašnjava Mali.

Kaže da je za sledeću godinu planirana izgradnja šest podzemnih garaža koje će doprineti rešavanju problema parkiranja na ulicama.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво