Samit o razvoju avio-saobraćaja u Beogradu

Beograd je danas i sutra prestonica avio-biznisa jugoistočne Evrope. Predstavnici 19 zemalja i 61 kompanije raspravljaju o budućnosti i razvoja avio-saobraćaja i aerodroma u regionu.

Skup u Beogradu organizovan je uz pomoć "Etihada", "Er Srbije" i sjata "Tango Six". Ukupno će biti 31 panel, a najviše reči će biti o privatizaciji Aerodroma "Nikola Tesla" i o privatizaciji još jedne velike kompanije "JAT Tehnike".

Otvarajući ovaj skup direktor "Etihada" Džejms Hogan rekao je da naredni vek pripada biznisu avjacije. Rekao je da se tržišta otvaraju svakodnevno, a da tržište Azije ima potencijala koji sadašnje komapnije ne mogu da zadovolje.

Strategija alijanse "Etihad" kojoj pripada i "Er Srbija" je stalno širenje, ali uz pronalaženje partnera koji mogu da izgrade mrežu svetskog ranga.

"'Etihad' ove godine planira 9 milijardi dolara obrta, imamo dnevno oko 240 letova, broj naših pratnera i naša flota rastu. Mi smo svhatili da bez partnera u svetu ne možemo sami da iz korena razvijemo kompaniju. Zato smo prisutni i tu, u Srbiji, gde smo od JAT-a napravili komaniju koja je od gubitaša postala regionalni lider u avio-prevozu", kaže Hogan.

Ove godine "Er Srbija" treba da doprinese budžetu čak 200 miliona evra direktno, a preko 800 miliona indirektno, kroz turizam, kaže Siniša Mali, predsednik Upravnog odbora "Er Srbije". Dodaje da je oko 900 većinom mladih ljudi pronašlo posao u "Er Srbiji" u poslednje tri godine.

"Počeli smo liniju za Njujork koja je punija nego što smo mislili. U planu nam je uskoro otvaranje direktne linije za Kinu koja bi značila nove poslovne ali i turustičke potencijale regiona. Očekujemo da nam se pridružite u ovim velikim operacijma od kojih će svi imati koristi", objasnio je Siniša Mali.

Aerodrom "Nikola Tesla" već sledeće godine biće privatizovan, a njegova cena je sa 100 miliona evra za samo tri godine podignuta na 500 miliona evra. Aerodrom će biti dat u koncesiju tako da ćemo pored jedne veće sume imati i po desetak miliona prihoda svake godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво