Vučić: Beograd na vodi – budućnost i novo lice Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na projektu "Beograd na vodi", i na desetom spratu "Kule A" istakao da radnici koji su angažovani na tom projektu grade budućnost Srbije i da će taj projekat biti obeležje za celu državu.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je naglasio da izgradnjom tog stambeno-poslovnog kompleksa, na kojem svaki dan radi oko 400-500 ljudi i koji će imati oko 12.000 kancelarija i oko 6.000 stambenih jedinica, Beograd menja svoje lice, pokreće građevinsku i turističku industriju.

"Ovo pomera zemlju unapred i pokazuje da Srbije može da radi mnogo više i ozbiljnije. Ovo je jedan od projekata koji će biti novo obeležje za celu našu zemlju", rekao je Vučić.

Premijer je dodao da je Srbija u oktobru ove godine imala, u proseku, za 13 odsto više domaćih i stranih turista nego prošle godine, kao i da u odnosu na 2013, kada je bilo 67 kategorisanih hotela, Beograd ove godine ima 94 hotela.

"To govori o većoj turističkoj ponudi i sve većim investicijama u turizam", rekao je Vučić, dodajući da su one porasle za oko 12,5 odsto.

Prema njegovim rečima turizam zavisi od ulaganja i pravljenja sadržaja koji su ljudima interesantni i zbog kojeg žele da dolaze u Beograd, a ne zbog toga da li imate ili nemate more.

"To je sve uslov da u narednom periodu obezbedimo rast značajno veći od tri odsto", rekao je Vučić.

On je dodao da očekuje da Srbija sačuva deficit pod kontrolom i poručio da će učiniti sve kako bi zemlja napredovala.

"Možda to neće biti onoliko brzo koliko bi svi želeli, ali da će ići na bolje i da ide na bolje, to možemo svakako", zaključio je Vučić.

Podsetio je da je pre dve godine građevinarstvo u BDP-u učestvovalo sa četiri odsto, a danas je to 5,5 odsto.

"U periodu ove u odnosu na prošlu godinu imamo 35 posto više ugovorenih građevinskih radova i sedam posto više izvedenih radova. Govorim na nivou cele Republike Srbije", rekao je Vučić.

Број коментара 104

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво