Katrugalos: Dobri odnosi Srbije i Grčke, mogu biti još bolji

U Privrednoj komori Srbije održava se forum privrednika Grčke i Srbije. Delegaciju Grčke čini 85 preduzeća iz te zemlje, koji će u sastancima sa nekoliko desetina srpskih firmi pokušati da se dogovore o zajedničkim poslovima. Grčku delegaciju predvodi zamenik ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom i evropske poslove Jorgos Katrugalos koji je u intervjuu za RTS rekao da je cilj foruma da se povežu pre svega mala i srednja privatna preduzeća.

Katrugalos ističe da Srbija i Grčka imaju dobre političke i ekonomske odnose, ali je interes da se ti odnosi ojačaju.

"Kao što znate imamo jedne od najboljih političkih i ekonomskih odnosa u regionu. U interesu je obe zemalje da te odnose još ojačamo. Moje prisustvo je u službi povezivanja dva privatna sveta naših zemalja. Biće održano više od 500 sastanaka između firmi i mislim da iz toga može da se izrodi nešto dobro", naglašava Katrugalos.

Kada se pogleda robna razmena Srbije i Grčke uglavnom se trguje materijalima i proizvodima teške industrije, međutim Katrugalos smatra da razmena može da bude raznosvrsnija.

"Kičmu grčke privrede čine mala i srednja preduzeća. Delegacija koja je sada u Beogradu ima mnogo više tih preduzeća nego onih tradicionalnih iz teške industrije. Sa vaše strane takođe su uglavnom mala i srednja preduzeća i mislim da je to dobro jer će oni moći lakše da se dogovore", kaže Katrugalos.

Tokom dana se sa Jorgosom Katrugalosom sastala ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, a tom prilikom razgovarano je o pridruživanju Srbije EU i unapređenju bilateralne saradnje.

Katrugalos je preneo punu podršku Grčke otvaranju novih poglavlja u pregovorima Srbije i EU, a Joksimovićeva je zahvalila na principijelnoj podršci koju Grčka pruža Srbiji na njenom evropskom putu, kao i na spremnosti da na tom putu da svoj doprinos kroz razne oblike pomoći.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи