Kovačević: Pojedinci oštetili EPS za deset miliona evra

Predsednik Nadzornog odbora EPS-a Branko Kovačević potvrdio je da je unutrašnja kontrola tog preduzeća otkrila da postoji opravdana sumnja u korupcionašku aferu u kojoj je EPS oštećen za desetak miliona evra, zbog čega je smenjeno ili premešteno petnaestak ljudi.

"Nameštali su cenu na tenderima, prosto to nije bila ona cena koja je bila odobrena. Promeni li neko drugu ili treću decimalu, a u EPS-u je sve veliko i decimale se pretvaraju u milijarde, to je takav posao. Energija je jedna od najprofitablnijih oblasti, promenite malo, javite konkurenciji koliko da spusti cenu i onda idete na tender gde je glavni kriterijum najniža cena", objasnio je Branko Kovačević novinarima u PKS.

Predsednik Nadzornog odbora EPS-a smatra da takvo postupanje treba sankcionisati, te napominje da 99,9 odsto ljudi u EPS profesionalno radi svoj posao i ne stoji iza takvih stvari.

"To nema veze sa EPS-om, već sa konkretnim pojedincima koje treba sankcionisati", uveren je Kovačević.

Dodaje da Nadzorni odbor još nema zvanične informacije o svemu tome i navodi da je unutrašnja kontrola došla do nekih podataka i da na osnovu njih postoji opravdana sumnja da se radi o nameštanju, što već ulazi u neku vrstu korupcionaške afere.

"Oni su to prijavili i državni organi se time sada bave", zaključio je Predsednik Nadzornog odbora EPS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара