Mađarski ulagači zainteresovani da posluju u Vojvodini

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor razgovarali su na odvojenim sastancima sa delegacijom Mađarsko-srpskog poslovnog saveta o intenziviranju dosadašnje saradnje i koordinaciji aktivnosti koje će doprineti većem prisustvu mađarskih kompanija u AP Vojvodini i Srbiji, i obrnuto.

U razgovoru u Pokrajinskoj vladi istaknuto je da postoji velika zainteresovanost mađarskih ulagača da posluju u Vojvodini i to pre svega u oblastima poljoprivrede, energetike i IT sektora, saopštio je Biro za informisanje AP Vojvodine. Istaknuto je i da postoji značajan prostor za intenziviranje saradnje u oblasti turizma.

Mirović je rekao da je pokrajinska administracija otvorena prema ulagačima iz Mađarske, te da je siguran partner koji, u skladu sa zakonskim okvirima, može da pomogne ulagačima iz Mađarske da ovde razviju biznis.

"Kroz drugačiju praksu nego do sada, želimo da u otvorenoj i direktnoj komunikaciji pomognemo ulagačima da dođu do informacija o tome gde žele da ulažu i koji su naši mehanizmi podsticaja onima koji žele da posluju u Vojvodini", rekao je Mirović i dodao da su političke veze Beograda i Budimpešte snažne, što daje sigurnost ulagačima.

Mirović je, na sastanku u Pokrajinskoj vladi kome su prisustvovali i potpredsednici vlade Đorđe Milićević i Ivan Đoković, istakao da su stranim ulagačima već na raspolaganju uređene industrijske zone u nekoliko opština u Vojvodini, te da poslovanje mogu da počnu i u halama koje mogu biti izgrađene za njihove potrebe.

Na sastanku u Skupštini AP Vojvodine razgovarano je o unapređenju saradnje u oblasti privrede, poljoprivrede, IT sektora, ali i o pružanju podrške malim porodičnim preduzećima da zauzmu poziciju na inostranom tržištu.

Pastor izrazio je zadovoljstvo zbog kontinuirane decenijske saradnje u cilju intenziviranja odnosa Srbije i Mađarske i dodao da je delegacija Mađarsko - srpskog poslovnog saveta zainteresovana za uspostavljanje kontakata i pružanje pomoći lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine.

Izvršni potpredsednik Mađarsko-srpskog poslovnog saveta Imre Varga izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da je nova Pokrajinska vlada spremna za operativnu saradnju koja će doprineti da u narednom periodu veći broj mađarskih kompanija proširi ili započne poslovanje u Vojvodini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи