Tri "Ikarbusova" autobusa stigla u Lazarevac

Građani Lazarevca moći će komfornije i kvalitetnije da se voze ka centru grada. Tri autobusa "Ikarbusa", po licenci "Mercedesa", ulaze u redovnu liniju, a kako kažu iz "Lastre", koja je novi vlasnik, služiće kako za prevoz školske dece, tako i za radnike koji rade na kopovima "Tamnave".

Posao koji su mnogi shvatili samo kao predizborno obećanje, do sada je rezultirao isporukom 50 autobusa domaćim prevoznicima u vrednosti preko šest miliona evra. 

"Ikarbus" je jedina fabrika autobusa od Istanbula do Varšave, jedina koja je preživela sve tranzicione zamke u poslednje tri decenije. Česi, Mađari, Bugari, Makedonci, Hrvati i mnogi drugi uvoze autobuse iz Turske za gradski saobraćaj.

U "Ikarbusu" trenutno radi 270 Beograđana koji za Beograđane i njihov javni prevoz proizvedu oko 100 autobusa godišnje, ali i remontuju dvostruko više.

"Do sada smo radili stare modele autobusa sa 'evro 5' motorima. Novi će biti sa ekološki prihvatljivijim 'evro 6' motorima", kaže generalni direktor "Ikarbusa" Aleksandar Vićentić.

Prevoznici kažu da je to najbolji spoj kako bi novac ostao u kući.

"'Ikarbus' smo prepoznali kao nacionalni program. Oni imaju jeftine i kvalitetne autobuse, a mi imamo potrebu za njima jer se prevoz iz Lazarevca svakim danom povećava", ističe Dušan Simeunović, direktor "Lastre" u Lazarevcu.

U GSP-u kažu da su zadovoljni kvalitetom "Ikrabusovih" vozila.

"Dobro je što smo zadržali domaću fabriku, njihovi autobusi su onog kvaliteta koji nam je potreban, imaju klimu, vaj-faj, brojač putnika i video-nazor", objašnjava Uglješa Mitrović, direktor Direkcije za javni prevoz grada Beograda.

"Ikrabus" planira da do kraja godine počne proizvodnju autobusa sa "evro 6" motorima, koji najmanje zagađuju životnu sredinu. Iz GSP-a kažu da će u budućnosti težište prevoza biti isključivo na čistim tehnologijama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи