Mihajlović za RTS: Plasman na "Duing" listi veliki uspeh za Srbiju

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže za RTS da je napredak Srbije na "Duing biznis" listi potvrda reformi koje sprovodi Vlada.

Zorana Mihajlović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da je napredak od 90 i nekog mesta, na kom je Srbija bila pre dve godine, do 47. mesta rezultat rada svih resora.

"Srbija je mogla da donese mnogo zakona, ali rezultat na listi je mišljenje privrednika i investitora, a ne Vlade Srbije. U glavnom gradu se građevinske dozvole izdaju u proseku za sedam dana, iako je zakonom dozvoljeno da bude 28 dana", naglasila je Mihajlovićeva.

Ministarka je istakla da je samo u prethodnom mesecu izdato preko 7.000 građevinskih dozvola i dodala da je u prethodnim mesecima, računajući od maja, izdato više dozvola nego od 2007. godine.

"Elektronske građevinske dozvole donose rezultat. Elektronsko plaćanje poreza, takođe", ukazala je Mihajlovićeva i dodala da "ovim nismo zadovoljni i želimo da budemo u prvih 30 zemalja na listi".

Podsetila je da je premijer Aleksandar Vučić pre dve godine formirao radnu grupu čiji je cilj bio da "Srbija više ne bude u zapećku kada je reč o poslovnom ambijentu". 

Napomenula je da će se ubuduće raditi na zaštiti manjinskih akcionara, reformi poreskog sistema, i sve ono što je potrebno u samoj oblasti finansija kako bi se skratile procedure.

"Naš najveći problem je izdavanje priključka na električnu energiju, na šta se sada čeka preko 100 dana", ukazala je Mihajlovićeva.

Ministarka je naglasila da cela Srbija mora da ima urbanističke i prostorne planove, što je, kako kaže, osnov da se uopšte krene u investiranje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво