Mihajlović: Rang na Duing biznis listi bolji od planiranog

Ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je rang Srbije na Duing biznis listi bolji od planiranog, a da je brže izdavanje građevinskih dozvola jedan od glavnih razloga za taj napredak.

Zorana Mihajlović je novinarima u parlamentu rekla da je situacija mnogo bolja i unutar ranga, dodajući da će Svetska banka nove rezultate objaviti tokom popodneva.

"Još uvek nemam prava da govorim o rangu, ali ono što mogu da kažem to je da je rang mnogo bolji od onoga što smo planirali", rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, planirano je pomeranje četiri do pet mesta na listi, ali situacija je bolja.

"A da ne govorimo unutar tog ranga, pomeranje koje se odnosi na izdavanje građevinskih dozvola, elektronsko plaćanje poreza. Mislim da ćemo biti zadovoljni, što ne znači da stajemo", istakla je Mihajlovićeva.

Odgovarajući na pitanje da li je zabrinuta zbog iznetih informacija koje se tiču špijuniranja, ministarka je izjavila da veruje u institucije.

"Mislim da smo sinoć čuli sve informacije koje su za sada dostupne javnosti. Pre svega, ja verujem u institucije i dajem punu podršku premijeru i svim bezbednosnim organima i institucijama koje se time bave", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da je poznato da se Vlada bori protiv kriminala i korupcije i veruje da je to jedan od uslova da se kasnije može govoriti i o standardu kome se teži, kao i o nezavisnoj i stabilnoj državi.

Mihajlovićeva je na kraju još jednom poručila da veruje u institucije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво