Vučić sa MMF-om: Bez dogovora o povećanju plata i penzija

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici misije Međunarodnog monetarnog fonda nisu se saglasili oko nivoa povećanja plata i penzija, ali je planirano da razgovori o tome budu nastavljeni u narednih desetak dana.

Predstavnici MMF-a su u razgovoru sa premijerom pohvalili dobre rezulate koje je Srbija postigla i stanje u srpskom budžetu kada je reč o boljim prihodima, boljoj naplati poreza i manjim rashodima, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

Tokom sastanka je istaknuto da je Srbija i dalje na dobrom putu stabilnih makroekonomskih i fiskalnih pokazatelja.

Predstavnici misije MMF-a su naglasili da je Srbija ostvarila napredak u restrukturiranju EPS-a i "Srbijagasa".

Vučić je sa predstavnicima MMF-a, koji borave u Beogradu u okviru šeste revizije sporazuma sa Srbijom, razgovarao o aktuelnim temama u vezi sa aranžmanom MMF-a, navodi se u saopštenju.

Srbija je sa MMF-om zaključila stendbaj aranžman iz predostrožnosti u februaru 2015. godine, vredan oko milijardu i 200 miliona evra.

Број коментара 44

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи