Dogovoreno ohrabrivanje srpskih i poljskih biznismena

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je predsednika Privredne komore Poljske Andžeja Arendarskog i dogovorio da se obostrano ohrabruju kontakti poslovnih ljudi, jer su perspektive oblasti za saradnju brojne, kao i mogućnost za povećanje poljskih investicija u Srbiji.

Pres služba Vlade Srbije saopštila je da je Aleksandar Vučić u razgovoru sa Andžejom Arendanskim, koji je na čelu PK Poljske od njenog osnivanja 1990. godine, izrazio zahvalnost za doprinos proširivanju i jačanju ekonomske saradnje dveju zemalja.

Premijer Vučić je Arendarskom rekao da su za Srbiju dragocena iskustva Poljske, kao veoma uspešne privrede sa stabilnim rastom i stopom nezaposlenosti ispod 10 odsto.

U razgovoru je dogovoreno da se obostrano ohrabruju kontakti poslovnih ljudi, jer su perspektivne oblasti za saradnju brojne, kao i mogućnosti za povećanje poljskih investicija u Srbiji.

Prema oceni srpskih i poljskih privrednika najveće mogućnosti za saradnju su u oblasti energetike, rudarstva, elektrotehnike i elektronike, saobraćajne infrastrukture, automobilske industrije, poljoprivrede, turizma i informacionih tehnologija.

Predsednik Privredne komore Poljske je istakao da je želja poljskih privrednika da ekonomski odnosi budu dobri kao što su politički i da će lično dati doprinos da privrednici dveju zemalja međusobno ponovo otkriju tržišta Poljske i Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво