Ljajić sa egipatskim ambasadorom o unapređenju ekonomske saradnje

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikcija Rasim Ljajić sastao se sa ambasadorom Egipta Ezeldinom Mahmudom Fahmijem, sa kojim je razgovarao o načinima za unapređenje ekonomske saradnje između dve zemlje, a posebno o mogućnostima za izvoz žitarica iz Srbije na egipatsko tržište.

Ljajić je zatražio da Srbija bude uvrštena na listu zemalja kojim je dozvoljen izvoz pšenice na tržište Egipta, s obzirom na to da je egipatska vlada propisala da je dozvoljen promet ovom žitaricom samo sa državama koje se nalaze na pomenutoj listi.

Ambasador Fahmi izrazio je spremnost Egipta da Srbiju uvrsti među zemlje iz kojih je moguć uvoz pšenice na to tržište.

Fahmi je dodao da će od nadležnih institucija u Kairu zatražiti da što pre u Srbiju pošalje komisiju za ispitivanje kvaliteta, čiji je izveštaj, prema egipatskim propisima, neophodan da bi se neka država našla na listi izvoznika pšenice u Egipat.

Ljajić i Fahmi razgovarali su i o drugim oblicima ekonomske saradnje, istakavši pritom da veliki potencijali za unapređenje postoje u oblastima energetike, turizma i farmaceutske industrije.

Intenzivnom saradnjom u tim oblastima, saglasili su se Ljajić i Fahmi, bio bi povećan obim robne razmene između Srbije i Egipta, koji bi mogao da bude na mnogo većem nivou nego što je sada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво