Završen remont u fabrici sumporne kiseline u Boru

Remont u novoj fabrici sumporne kiseline Rudarsko-topioničarskog basena Bor, priveden je kraju u rekordnom roku i sa vrlo skromnim sredstvima, istakao je generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski.

"Remont je trajao samo pet dana, za razliku od ranijih koji su trajali i do mesec dana. Ceo posao koštao je 25 miliona dinara, dok su ranije remonti koštali čak pet miliona dolara", rekao je Blagoje Spaskovski.

Istakao je da su ovakav posao prvi put u istoriji RTB-a samostalno izveli basenski radnici, uz pomoć male grupe podizvođača.

Uspeli smo da otklonimo sve posledice prošlogodišnjeg požara koji se desio pod rukovodstvom kanadskog SNC "Lavalina", koji nas je bukvalno ostavio na ledu, podsetio je direktor.

"I ako nešto korisno može da se izvuče iz činjenice da nas je glavni izvođač radova, projektant i dizajner u projektu 'nova topionica' ostavio na cedilu, to je da su basenski radnici stasali da mogu samostalno da vode najsavremeniju tehnologiju", rekao je Spaskovski.

Zbog problema u proizvodnji, u Boru je nekoliko dana zaredom bilo povećano aero-zagađenje sumpordioksidom.

"Tek od sutra ćemo imati projektovane parametre i u tehnologiji i u ekologiji, sa iskorišćenjem 98 procenata na čistoći vazduha", rekao je Spaskovski.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи