"Beograd na vodi": Sve se gradi u skladu za zakonom

Kompanija "Beograd na vodi" tvrdi da se svi radovi na objektima u okviru tog projekta izvode u skladu sa propisima i zakonima Srbije.

Tako se u saopštenju kompanije, a povodom medijskih napisa o gradnji bez potrebnih dozvola, navodi da je za izgradnju kule "Beograd" Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture 7. aprila ove godine preduzeću "Beograd na vodi d. o. o." izdalo rešenje o posebnoj građevinskoj dozvoli za izvođenje pripremnih radova na parceli na kojoj je planirana izgradnja.

Za faznu izgradnju objekta kula "Beograd" na toj parceli 16. maja 2016. godine izdati su i lokacijski uslovi, stoji u saopštenju.

Kompanija "Beograd na vodi" navodi da je rešenje za radove na obaloutvrdi izdato 7. marta ove godine i njime se investitoru, Republici Srbiji, odobravaju radovi na delu obaloutvrde.

"Radovi su vršeni u skladu sa propisima, nalozima i u rokovima koje su dostavile nadležne institucije, a sve u cilju otklanjanja posledica od poplava i opasnosti od hiljadugodišnjih voda, kako stoji u Prostornom planu područja 'Beograd na vodi'. Projekat obaloutvrde dobio je i pozitivan izveštaj Republičke revizione komisije", navedeno je u saopštenju.

Ističe se i da je gradski Sekretarijat za saobraćaj 4. marta ove godine izdao saglasnost na projekat koji je "Beograd na vodi d.o.o." dostavio tom Sekretarijatu, na zauzeće javne saobraćajne površine jarbolima u Hercegovačkoj, Crnogorskoj i Karađorđevoj ulici.

"Na osnovu saglasnosti Sekretarijata, opština Savski Venac 25. marta donosi konačno rešenje kojim se dozvoljava da se jarboli postave na javnu saobraćajnu površinu prema urađenom projektu", kaže se u saopštenju.

Navode i da je za radove koji su izvođeni na objektu Beogradske zadruge, od marta do juna 2014. godine, gradski Zavod za zaštitu spomenika kulture izdao saglasnost na dokumentaciju planiranih radova, uključujući i enterijer.

Ta dokumentacija je, dodaju, po zahtevu za uvid u informacije od javnog značaja, uredno dostavljena podnosiocima zahteva.

"Kompanija 'Beograd na vodi d. o. o.' na ovaj način želi još jednom da naglasi da kao kompanija koja posluje u Srbiji, svoje poslovanje obavlja u skladu sa važećim propisima Srbije i po važećim zakonskim procedurama", zaključuje se u saopštenju.

Pojedini mediji su preneli da nedostaju lokacijski uslovi za izgradnju kule "Beograd", da je "Promenada" izgrađena bez građevinske dozvole, kao i da je doneto rešenje za uklanjanje jarbola.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 21. sep 2016, 19:51) - anonymous [neregistrovani]

Pred rudu

A da li time zelite da kazete da dosada nije bilo tako ?