Ministarstvo: Oporezivanje vozila biće optimalno i pravično

Nakon napisa u medijima da će se oporezivanje ubuduće obavljati po vrednosti vozila a ne kubikaži, Ministarstvo finansija poručuje da će oporezivanje vozila biće optimalno i pravično, a zakonska rešenja oslanjaće se na najbolju praksu iz sveta.

Rano je govoriti o konačnom rešenju, napominju iz Ministarstva dodajući da je u toku izrada radne verzije izmena Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, u okviru koje će se, između ostalog, razmotriti i odrediti kriterijumi i merila za oporezivanje upotrebe motornih vozila.

Pre nego što zauzmu konačni stav u Ministarstvo kažu da će ponuđena rešenja analizirati i sagledati njihov uticaj na poreske obveznike.

S tim u vezi, a oslanjajući se na podatke iz dosadašnje prakse, vodiće se računa da se građani rasterete suvišnog troška visokih poreskih opterećenja i da se obezbedi optimalno i pravično oporezivanje, navodi se u saopštenju.

Nakon što zauzmu konačni stav tekst izmena zakona biće dostupan javnosti u očekivanju sugestija, a uz napomenu da će zakonski predlog pre svega zavisiti od sprovodivosti takvog rešenja u praksi koje ne bi trebalo da izaziva dodatne troškove administriranja.

Svesni činjenice da veliki broj ljudi ekonomski opterećuje plaćanje poreza na starije automobile s motorima iznad 2.000 kubika, Ministarstvo finansija učiniće sve da pronađe najbolje rešenje za sve građane. Zakon će biti usklađen sa najboljom praksom kako u okruženju tako i u svetu, zaključak je saopštenja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара