Nedimović i Manco o poljoprivredi i prehrambenoj industriji

Otklanjanje necarinskih barijera u veterinarskoj i fitosanitarnoj oblasti biće predmet saradnje predstavnika ambasade Italije i stručnih službi Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, kako bi se unapredio obim spoljnotrgovinske razmene dve zemlje, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

U saopštenju se precizira da je na sastanku ministra Branislava Nedimovića i ambasadora Italije Đuzepea Manca naglašeno da dobre političke odnose prati i odlična ekonomska saradnja, kao i da je prioritet predstavnika dve zemlje rad na njihovom daljem unapređenju.

Konstatovano je i da je sektor poljoprivrede i prehrambene industrije jedan od najvažnijih i najperspektivnijih u srpskoj ekonomiji.

Ministar Nedimović je naglasio da je saradnja sa italijanskim partnerima na zadovoljavajućem nivou, ali da smatra da postoji mnogo više prostora za povećanje investicija u poljoprivredno-prehrambenu industriju Srbije i da će vlada kreirati povoljan pravni okvir da ih podrži.

On je istakao da su ulaganja u sektor voćarstva i povrtarstva, prerađivačku industriju, kao i industriju mesa i mleka prioriteti na kojima će Ministarstvo raditi u narednom periodu razvijajući mere kreditne podrške i subvencija koje će to omogućiti u većem obimu nego do sada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво