Nedimović sa ambasadorima Belorusije i Holandije

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović sastao se sa ambasadorima Belorusije i Holandije.

Nedimović i ambasador Belorusije Vladimir Čuševi konstatovali su da najveći udeo u izvozu srpskih proizvoda na tržište Belorusije zauzima voće, što utiče na domaći saldo u spoljnoj trgovini.

Srpski ministar i ambasador Belorusije su se dogovorili i da se održi sastanak Srpsko-beloruske radne grupe, gde će biti razmotreno unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrane.

Na tom trećem zasedanju Radne grupe će se razmotriti mogućnosti i potencijali unapređenja saradnje naročito u oblasti semenarstva, voćarstva, povrtarstva, transferu znanja i tehnologija, poljoprivrednih nauka, u veterinarskoj oblasti...

Kako je saopšteno iz Ministarstva, sagovornici su razmenili iskustva u oblasti poljoprivrede i upoznali se sa potencijalima poljoprivrede dve zemlje.

Nedimović se sastao i sa ambasadorom Holandije u Beogradu Henk van den Dolom. Ocenili su da je saradnja dve zemlje u oblasti poljoprivrede na zadovoljavajućem nivou.

Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, oni su u razgovoru ukazali na važnost sektora poljoprivrede u Srbiji, što pokazuje i prisutnost oko 25 holandskih kompanija koje rade u Srbiji u poljoprivrednom sektoru.

Nedimović je rekao da će nova vlada poseban prioritet u oblasti poljoprivrede dati prerađivačkoj industriji, sektoru voćarstva i povrtarstva, kao i formiranju Saveta za bezbednost hrane.

Dol je dodao da je važnost održavanja sastanaka Radne grupe na visokom nivou u oblasti poljoprivrede, a uputio je poziv Nedimoviću da prisustvuje šestom zasedanju te Radne grupe, koja je planirana da se održi do kraja ove godine u Holandiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво