Mihajlović i Čepurin o obnovi barske pruge

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin ocenili su da postoji još dosta prostora da se proširi ekonomska saradnja dve zemlje, koja je veoma uspešna u oblasti modernizacije Železnice.

Zorana Mihajlović i Aleksandar  Čepurin razgovarali su o saradnji na novim projektima u modernizaciji železnice, nastavku ruskog kredita iz koga se finansira obnova srpske zeleznice, kao i mogućnosti učešća ruskih kompanija u rekonstrukciji preostalog dela barske pruge i o angažmanu građevinskih firmi u Rusiji, saopštilo je ministarstvo.

Mihajlović je naglasila da je saradnja Ruskih železnica i preduzeća srpskih železnica odličan primer saradnje dve državne kompanije i posebno pohvalila društveno odgovorno delovanje kompanije RŽD u Srbiji.

Takođe, bilo je reči i o školovanju studenata beogradskog Saobraćajnog fakulteta železničkog usmerenja u Rusiji, kao dobrom modelu prenosa najmodernijih znanja i iskustava iz ove oblasti.

Potpredsednica vlade je rekla da bi srpske građevinske kompanije mogle aktivnije da se uključe u infrastrukturne projekte u Ruskoj Federaciji i da udružene konkurišu za poslove na tom tržištu, u čemu će imati podršku resornog ministarstva.

Mihajlović i Čepurin su razgovrali o infrastrukturnim projektima i unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje, a posebno u svetlu predstojeće posete Srbiji ruskog premijera Dmitrija Medvedeva.

Čepurin je pohvalio dosadašnju saradnju sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uz očekivanje da se uspešna saradnja nastavi i u novoj vladi.

Potredsednica vlade i ruski ambasador posebno su se osvrnuli na predstojeće događaje koji će doprineti većem zbližavanju dve prijateljske zemlje uključujući posetu premijera Medvedeva Beogradu, zasedanje međuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije, kao i održavanje kulturno-poslovne manifestacije Dani Moskve u Beogradu početkom oktobra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи