Mihajlović: Vrednost kapitalnih projekata šest milijardi evra

Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je da je ukupna vrednost svih kapitalnih projekata u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju koji se realizuju u Srbiji, procenjena na blizu šest milijardi evra.

"To je vrednost svih projekata koj se realizuju, a od njih su neki na početku kao što je modernizacija pruge Beograd-Budimpešta, dok su neki na kraju, kao što je Koridor 10", rekla je Mihajlovićeva u interviju agenciji Beta.

Dodala je da je pruga Beograd-Budimpešta veoma značajna za Srbiju i interes je da ta pruga bude modernizovana po evropskim standardima, za vozove brzine 200 kilometara na sat.

Naglasila je i da je veoma važno da se što pre s kineskim partnerima postigne dogovor o načinu finasiranja modernizacije te pruge, jer, kako je precizirala, do dogovora još nije došlo zbog razlike dveju strana u proceni vrednosti radova.

"Očekujem u narednih mesec dana u odnosu na studiju opravdanosti da mi utvrdimo i vrednost tog projekta. Reč je o iznosu od blizu milijardu evra", kazala je ministarka podsetivši da se jedan deo deonice te pruge Stara Pazova-Novi Sad finasira iz ruskog kredita, a u junu je potpisan aneks ugovora o tome.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи