Mali: Za dva meseca 17.000 putnika letelo za Njujork

Predsednik Nadzornog odbora "Er Srbija" Siniša Mali kaže da je za dva meseca, koliko avion "Er Srbije" leti direktno za Njujork iz Beograda, prevezeno nešto više od 17.000 putnika, a iskorišćenost kapaciteta je skoro 80 odsto.

"Prevezli smo 17.410 putnika do danas, a iskorišćenost kapaciteta je 79,1 odsto. Avioni su nam skoro puni, što pokazuje da smo opravdano doneli odluku o uvođenju direktnog leta", istakao je Siniša Mali.

Rezultati su zadovoljavajući, podvukao je Mali i dodao da se nada da će se taj trend uspeha zadržati u narednom periodu.

"To je važno, jer dovodimo poslovne ljude iz Amerike, kao i turiste i pozicioniramo grad i zemlju kao centar regiona", objasnio je Mali.

Dodaje da je uvođenje direktne linije Beograd-Njujork, bio veliki iskorak ne samo sa "Er Srbiju", već i za Vladu Srbije, jer je Beograd postao jedini grad u regionu koji ima direktne letove za Severnu Ameriku nacionalnim avio-prevoznikom.

Direktna linija Beograd-Njujork zvanično je, nakon četvrt veka, otvorena 23. juna, kada je sa aerodroma "Nikola Tesla" poleteo avion "Erbas A330", pod oznakom "YU500".

Na toj liniji "Er Srbija" saobraća pet puta nedeljno, a letelica ima 254 mesta - 236 sedišta u ekonomskoj klasi i 18 u biznis klasi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво