Mihajlović: Rad i rezultati glavni kriterijumi za novu vladu

Potpredsednica vlade u tehničkom mandatu Zorana Mihajlović kaže da je završeno 150 kilometara auto-puta, da će ove godine biti obnovljeno 200 kilometara i da će rad i rezultati biti glavni kriterijumi za novu vladu.

"Mandatar Aleksandar Vučić jasno je rekao, a svako od nas se sa tim slaže, da su rad i rezultati glavni kriterijumi za novu vladu. To je uvek kriterijum, odnosno ono što je vlada radila u prethodne dve godine", rekla je Mihajlovićeva nakon što je otvorila deo auto-puta Kragujevac - Batočina u dužini od šest kilometara i najavila da će do kraja sledeće godine biti završen ceo auto-put.

Na pitanje šta očekuje od pregovora sa Socijalističkom partijom Srbije, Mihajlović je rekla da je Predsedništvo SNS dalo mandat predsedniku stranke Aleksandru Vučiću da razgovara sa SPS.

"To ćemo videti nakon tih razgovora šta su se dogovorila dva predsednika SNS i SPS", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala i da bi bilo dobro dobro da se rezultati vide u svim resorima.

Govoreći o rezultatima u svom resoru, Mihajlović je rekla da je završeno 150 kilometara auto-puta i da će ove godine biti obnovljeno 200 kilometara puta.

"Kad je reč o putevima, uvek može brže i bolje, ali trudili smo se u prethodne dve godine da pokrenemo sve projekte. Ne postoji projekat koji nismo ubrzali najviše moguće", navela je Mihajlovićeva.

Ona je napomenula da su u prethodnom periodu uzimani krediti a da nije bilo projektne dokumentacije, tako da je uvek bilo kašnjenja na početku što je i kasnije, tokom njenog mandata, usporavalo projekte.

Mihajlovićeva je istakla da građani, pre svega, očekuju da vide rezultate u svakom resoru, na primer, da ne čekuju dugo presude, kad je reč o sudstvu, zatim da imamo uređeno zdravstvo, kulturu, prosvetu i drugo.

"Mandatar Aleksandar Vučić je posebno istakao obrazovanje, čemu će vlada pokloniti posebnu pažnju. Sve drugo što se govori, a da nema rezultata, u stvari je zamagljivanje neuspeha", rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u tehničkom mandatu je naglasila da građani vide da se u njenom resoru radi jer se ministarstvo rukovodilo time da ne treba da postoji nijedan deo Srbije koji je odsečen.

Kako kaže, turizam je velika mogućnost Srbije, ali osnovni preduslov za njegov razvoj je infrastruktura.

Ona je poručila da ima dovoljno novca, ali da je ranije problem bila loša koordinacija, nedostatak dokumentacije i prioriteta.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture otvorila je danas deonicu auto-puta od Kragujevca do Batočine u dužini od šest kilometara i najavila da će ceo auto-put biti gotov do kraja sledeće godine.

Na tom delu, kod petlje Gradac, saobraćaj se sada odvija na sve četiri trake odnosno otvorena je postojeća leva traka i obnovljena je desna na kojoj se ranije saobraćaj odvijao dvosmerno.

Preostalo je da se završe još dve deonice na tom auto-putu od 3,7 kilometara i kroz Batočinu u dužini od pet kilometara, a Mihajlovićeva je najavila da će za te radove iz budžeta biti izdvojeno oko 1,6 milijardi dinara.

Vršilac dužnosti direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobanjk je rekao da je autoput Kragujevac - Batočina važan jer spaja taj grad sa Koridorom 10, to jest s autoputem Beograd - Niš.

Drobanjk je rekao da će najkasnije do oktobra ili novembra biti završen ceo auto-put Kragujevac - Batočina. On je dodao da to nije klasičan auto-put pošto nema zaustavne trake odnosno ima po dve vozne trake i da je maksimalna dozvoljena brzina 100 kilometar na sat.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво