Otvoren put za saradnju kineskih kompanija i RTB-a Bor

Ambasador Kine Li Mančang i direktor "Hestila" Song Sih razgovarali su u Boru sa poslovodstvom Rudarsko topioničarskog basena Bor o saradnji u rudarstvu.

"Cilj posete je da nađemo prostor za buduću saradnju i da se bolje upoznamo sa kompanijom koja već 113 godina radi na jednom od bogatijih nalazišta obojenih i plemenitih metala u Evropi i na čitavom svetu", rekao je ambasador Li Mančang, saopštio je RTB Bor.

On je naveo da je predsednik Kine Si Điping nakon nedavne posete Srbiji, Ambasadi "postavio jasan zadatak" da saradnja sa Srbijom u svim oblastima "mora da bude suštinska".

"Ovde sam da ispunim prvi zadatak, a to je razmatranje oblika saradnje Hestila i RTB-a Bor", rekao je Mančang, navodi se saopštenju.

"Razgovarali smo o odnosu RTB-a Bor i "Železare" Smederevo, tačnije šta "Železara" može iskoristiti iz RTB-ove šljake i drugih nusproizvoda", rekao je generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski i dodao da će razgovor nastaviti stručnjaci.

Kineska kompanija "Hestil" je početkom jula zvanično postala vlasnik smederevske Železare.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво