Mihajlović: Izraelski investitori dobrodošli

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da su investitori iz Izraela dobrodošli da ulažu u Srbiju jer su mogućnosti za saradnju velike.

"U procesu smo reformi, naporno radimo na razvoju infrastrukture i radujem se mogućnostima koje su pred nama", rekla je Zorana Mihajlović predstavnicima pet velikih investicionih kompanija iz Izraela koje se bave izgradnjom i investiranjem u oblasti nekretnina i infrastrukture.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sastala se sa predsednikom Erport Sitija u Beogradu -  izraelskim investitorom Gilijem Dekelom na čelu.

Njima su predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture predstavili aktivne projekte u infrastrukturi i građevinarstvu, promene u zakonskoj regulativi kako bi ambijent za investiranje postao bolji, te projekte koji su tek u planu a u koje se strani investitori mogu uključiti.

Razgovaralo se i o rastu i razvoju tržišta nekretnina otkako je stupio na snagu Zakon o planiranju i izgradnji koji je investitorima koji grade ukinuo jednu od najvećih barijera, dugo čekanje na građevinsku dozvolu.

Kako je rečeno, taj dokumnet se sada u proseku izdaje za osam dana.

Predočena je strateška pozicija Srbije koja gradi koridore, ali i projekti u putnoj infrastrukturi koji će imati širok regionalni uticaj poput pravca Niš - Merdare.

"Imamo velike mogućnosti za ulaganje. Sve smo učinili da se poslovna klima u Srbiji poboljša, skočili smo na Duing biznis listi, investitori konačno imaju i pravnu sigurnost", poručila je Mihajlović izraelskim investitorima i pozvala ih da ulažu u Srbiju, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i imnfrastrukture.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво