Sastanak Vučića i Altavile, "Fijat" potvrdio posvećenost Srbiji

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se u sedištu "Fijata" u Torinu sa izvršnim direktorom "Fijat grupacije" Alfredom Altavilom, sa kojim je razgovarao o planovima za fabriku u Kragujevcu. Vučić je poručio da će Vlada Srbije dati punu podršku poslovanju italijanske fabrike u Srbiji, a Altavila je naveo da je fabrika u Kragujevcu važna za industrijsko poslovanje "FCA Srbija".

Altavila i Vučić su istakli posvećenost i podršku poslovanju "Fijata" u Srbiji, navedeno je u saopštenju italijanske kompanije. Dodaje se da je razgovor bio veoma uspešan i da su oba sagovornika istakla značaj zajedničke kompanije u Srbiji i fabrike u Kragujevcu.

Vučić je tokom boravka u Torinu posetio Centro Stile (Dizajnerski centar "FCA grupacije"), gde je imao priliku da se upozna sa razvojem modela 500L od prvih skica do gotovog modela.

Tokom razgovora istaknuto je da će izgledi industrije u narednim godinama i konkurentnost modela "fijat 500L" u svom segmentu tokom "životnog ciklusa automobila" omogućiti kompaniji "FCA Srbija" da planira kontinuitet u poslovanju fabrike i da održi svoj doprinos jačanju srpske privrede.

"FCA Srbija" i naša fabrika u Kragujevcu su veoma važni za naše industrijsko poslovanje. "FCA grupacija" potvrđuje svoju posvećenost zemlji", izjavio je Alfredo Altavila.

Altavila je, takođe, istakao kontinuiranu podršku i doprinos koji su Republika Srbija i premijer Vučić uvek pružali "FCA grupaciji" u Srbiji.

Premijer Vučić je najavio da će Vlada Srbije dati punu podršku poslovanju "FCA grupacije" u Srbiji da bi joj obezbedila sigurnu budućnost za dalje poslovanje i dugoročno strateško partnerstvo između Republike Srbije i "FCA grupacije".

"Nastavićemo da vodimo otvoren dijalog sa našim partnerom o budućem razvoju fabrike FCA u Kragujevcu", rekao je Vučić i dodao da je to u najboljem interesu svih zaposlenih, lokalne zajednice i celokupne srpske ekonomije.

Predsednik Vlade će se danas u 16 sati, po povratku iz Italije, obratiti javnosti na konferenciji za medije.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара