Vučić u Torinu sa rukovodstvom "Fijata"

Premijer Aleksandar Vučić sastaće se u sedištu "Fijata" u Torinu sa izvršnim direktorom "Fijat grupacije" Alfredom Altavilom sa kojim će razgovarati o planovima za fabriku u Kragujevcu i o novom modelu.

Aleksandar Vučić poručio je ranije da je budućnost "Fijata" u Srbiji zagarantovana.

Iako zbog gašenja jedne od tri smene oko 900 radnika mora da napuste "Fijat", dobiće uz otpremnine i dodatna sredstva od fabrike, što je rezultat dogovora premijera, poslovodstva i predstavnika radnika.

"'Fijat' je gazda i 'Fijat' se ponaša u skladu sa ekonomskim prilikama, ali ćemo naći rešenje. Fabriku jednog drugog proizvođača auto-komponenti prebacićemo u Kragujevac", istakao je ranije mandatar za sastav nove vlade.

Po povratku iz Torina, Aleksandar Vučić će se u 16 časova u Vladi Srbije obratiti javnosti.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, tema premijerovog obraćanja će biti i svi regionalni izazovi, kao i predstojeći Samit lidera Zapadnog Balkana u Parizu. 

Zbog neotvaranja poglavlja sa EU, osim srpskih političara koji su najviše angažovani u evrointegracijama, svoje razočarenje iskazalči su i neki evropski političari. Od premijera Vučića neki saradnici traže da preispita politiku prema Uniji kao i spoljnu politiku zemlje.

Vučić će o tome, ali i o budućnosti saradnje sa "Fijatom" govoriti po povratku iz Torina.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи