Petrović čestitao Vladi na reakciji povodom Bregzita

Predsednik Američke privredne komore u Srbiji Zoran Petrović ocenio je da je Vlada dobro i pravovremeno reagovala, kako se na Srbiju ne bi prelile reakcije tržišta, nakon što su objavljeni rezultati referenduma u Velikoj Britaniji koji podržavaju izlazak te zemlje iz EU.

"Imali smo dobru reakciju državnih organa u petak nakon objavljivalja rezultata referenduma u Britaniji. Tržište kapitala je odreagovalo, a Vlada se sastala sa predstavnicima Narodne banke Srbije i zaključci su doneti. NBS je intervenisala sa 40 miliona evra", rekao je Petrović.

Predsednik Američke privredne komore ceni način na koji je Vlada postupila i istakao da je to ono gde je uloga države više nego dobrodošla. 

"Zato smo zahvalni Vladi i NBS", rekao je Petrović.

Petrović je rekao da je uveren da je Američkoj privrednoj komori u Srbiji i mandataru isti cilj, a to je da Srbija nastavi da bude privlačna za investitore - strane i domaće.

"Najbolje nas poznaju pre svega domaći, ali za nas su svi investitori važni. Investitori donose tehnologije, znanje i mogućnost za nove poslove", rekao je Petrović ističući da oni koji se angažuju u preduzetničkim vodama, utiču na povoljan rast i standard i ono što je "pitanje svih pitanja - smanjivanje nezaposlenosti".

Petrović je ukazao da je Vlada u prethodnom periodu za to imala sluha i naveo primer da izmene Zakona o radu koji se, kako je primetio, nedovoljno pominje.

"Nije bilo hrabrosti 10 godina, niko se nije usudio prstom da mrdne da promeni stari zakon o radu. Dajem vam veliki kredit za to", rekao je Petrović.

Izvršna direktorka Američke privredne komore u Srbiji Vera Nikolić Dimić istakla je da ta komora i njene članice imaju velika očekivanja od nove Vlade, ali da su istovremeno i spremne da mnogo rade i stave na raspolaganje svoju ekspertizu kako bi pomogli da se kreira novi i bolji poslovni ambijent.

Nikolić Dimić je konstatovala da je prethodna Vlada iznela veoma važne reforme koje su doprinele boljoj poslovnoj klimi, a koje su sprovede na zahtev i učešće privrede.

"Očekujemo od nove Vlade da nastavi reforme, da obezbedi predvidivost privrede, ali i da uključi i privatni sektor u nastajanje propisa koji se odnose na poslovanje privrede", rekla je Nikolić Dimić.

Ona je prenela poruku te komore i njenih članica da je veoma važna saradnja privrede i države u stvaranju novog ambijenta koji omogućava rast i razvoj privrede i društva.

"Očekujemo od Vlade dalju reformu državne uprave, kako zbog smanjenja troškova održavanja, ali i da bismo njenu ulogu, a to je da ona predstavlja servis građana i privrede", rekla je izvršna direktorka Američke privredne komore.

Nikolić Dimić konstatovala je da je obrazovanje je stub društva i podsetila na program Američke privredne komore, kroz koji su ta komora i njene članice omogućile mladim ljudima da steknu nova znanja i da se što efikasnije uključe u poslovne procese.

"Ima mnogo projekata u okviru članica Američke privredne komore, što znači da privreda treba više da se približi oblasti obrazovanja, kako bi se mladi ljudi pripremili za ono što je privredi potrebno, rekla je Vera Nikolić Dimić.

Izvršna direktorka je istakla da su svi ti mali projekti dobri koraci ka velikoj reformi obrazovanja koje nam je kao društvu neohodno kako bismo držali korak sa razvijenim svetom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи