Hogan: Letom za Njujork, Beograd postaje raskrsnica regiona

Prvi let do Njujorka je početna tačka za nove destinacije "Er Srbije" na američki kontinent, rekao je u ekskluzivnom intervjuu za RTS generalni direktor "Etihada" i potpredsednik Nadzornog odbora "Er Srbije" Džejms Hogan.

Hogan veruje da je uspeh leta za Njujork zagarantovan jer je to kruna trogodišnjeg rada srpske avio-kompanije.

Koliko je važan direktan let od Beograda do Njujorka?

Veoma, jer je to kraj prve faze obnove od kada je "Er Srbija" nasledila JAT. U protekle tri godine obnovili smo brend, obučili osoblje i sada "Er Srbija" ima fantastičnu reputaciju sa letovima do 44 odredišta.

Da bismo leteli do Njujorka morali smo da osiguramo najpre da ćemo ostvariti zaradu. To je bio ključni kriterijum, ali realan jer "Etihad" i kompanijini partneri su to podržali i obezbedili smo let pet puta nedeljno. To je dokaz napretka koji je kompanija "Er Srbija" načinila u poslednje tri godine, od samog početka poslovanja nove kompanije pa do jednog zrelog poslovanja.

Sa ovim letom Srbija i Beograd će postati tranzitni centar?

Da, Beograd će sada definitivno biti jedna raskrsnica za ovaj region jer će se jedino odavde leteti direktno za Njujork. Kao što znate, ako želite da letite za Njujork, morate da odete do nekog evropskog grada pa je ovaj let iz Beograda najbrži put da se stigne do Njujorka.

Ali, još je važnije što će biti srpske posade u avionu, putnika iz regiona, hrane i filmova iz regiona pa će se odmah videti da je reč o srpskom avionu, osećaćete se kao kod kuće.

Kada govorimo o rezultatima, veoma je važno što studija Oksforda pokazuje da "Er Srbija" sa svojim rezultatima ima veliki uticaj na ekonomski rast Srbije.

Apsolutno da ima veliki uticaj, direktan i indirektan, kada govorimo o novim radnim mestima. Mora se čestitati Vladi zbog toga što je pristupila nama u Abu Dabiju i zatražila da mi investiramo i obnovimo kompaniju. To je bila vizija premijera Srbije. On je nas veoma podržavao, od samog početka je bilo veoma važno da imamo veoma jasan komercijalni mandat – da nema uplitanja Vlade, sve je bilo izgrađeno na komercijalnoj bazi.

Uz jednog uspešnog avio-prevoznika ide otvaranje novih radnih mesta u privredi. "Er Srbija" zapošljava 2.500 ljudi, ali ako pogledate i naredni nivo, zaposlene na aerodromima, u uslužnim kompanijama, to se povećava na 11.000 radnih mesta. Tu je i korak dalje, hoteli, drugi ugostiteljski objekti koji otvaraju još više radnih mesta.

Koji su finansijski rezultati "Er Srbije"?

Finansijski pokazatelji su veoma pozitivni, videli ste najave profita. Jedna od ključnih stvari kada smo investirali jeste što je Vlada otpisala dugove jer mi nismo bili deo te prošlosti. Za poslednjih 11 meseci imaćemo profit i na taj način uspeli smo da preokrenemo trend i postanemo uspešna avio-kompanija ne samo u Evropi nego i u svetu.

Kada govorimo o budućnosti, koji su vaši planovi o novim direktnim letovima – za Čikago, Toronto?

Amerika je važno tržište, naravno i Čikago i Toronto, ali ono što je važno – dajte da Njujork uspe.

Dakle, Njujork je test za vas?

Verujte mi, Njujork će uspeti! Potrebno je da imamo poverenja, da gradimo i da uradimo više u budućnosti.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво