Mihajlović: Razvijamo aerodrome, biće više turista

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je da razvoj aerodroma pomaže privlačenju još većeg broja turista u Srbiju i dodala da je samo u prošloj godini prihod od turizma iznosio oko milijardu evra.

Mihajlovićeva je, otvarajući poslovnicu agencije "Flaj Flaj" u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu, ocenila da je po uređenosti sektor vazduhoplovstva u Srbiji već u Evropi.

"Kada je reč o vazdušnom saobraćaju, Srbija je već u Evropi, ispunjava sve standarde i po tome smo poznati i priznati. Razvijamo velike i male aerodrome, i Er Srbiju", istakla je Mihajlovićeva koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ona je podsetila da će prvi let "Er Srbije" za Njujork biti za dva dana, 23. juna, a najavila je i da je u planu da se uspostave i direktni letovi iz Beograda za Čikago i Kanadu.

Mihajlovićeva je istakla da je razvoj ove grane izuzetno važan za razvoj privrede i navela da je namera da se pokaže kako se Srbija u svim svojim sferama razvija.

"San i vizija vlade jeste da Srbija bude prepoznata kao poželjna turistička destinacija", istakla je Mihajlovićeva.

Ona je, tome u prilog, podsetila da Aerodrom Nikola Tesla beleži već veliki rast, a od kad radi "Er Srbija" ima promet od pet miliona putnika.

"Trend budućeg razvoja govori da će Aerodrom "Nikola Tesla" biti regionalni lider. Ima budućnost da se razvija u narednih 10 godina", istakla je i Mihajlovićeva i dodala da je puno uloženo i da se aerodrom u Nišu osposobi da može da radi tokom cele godine bez obzira na vremenske uslove.

Ona je poželela vlasnicima "Flaj Flaj" agencije puno poslovnica, a i da otvore predstavništvo u Njujorku budući da su uspostavljeni i direktni letovi iz Beograda za taj američki grad.

Direktor agencije Igor Vujović pohvalio se na otvaranju da je ova 22. poslovnica najekskluzivnija i "u epicentru centra najlepšeg grada na svetu - Beograda".

On je rekao da je posebna čast što je na otvaranju bila prisutna potpredsednica vlade, koja se, prema njegovim rečima, puno borila i izborila za vazduhoplovstvo na našim prostorima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво