"Er Srbija" od danas leti za Hamburg i Ohrid

Avio-kompanija "Er Srbija" uvela je od danas četiri leta nedeljno za Hamburg, čime je mrežu letova ka Nemačkoj proširila na 11 gradova. Uvođenjem tri leta nedeljno do Ohrida, nacionalna avio kompanija Er Srbija proširila je domet svoje mreže i u Makedoniji.

Novi let za Hamburg je ponedeljkom, utorkom, sredom i petkom, avionom "bombardije" CRJ-900.

"Er Srbija" nudi i direktne letove za Berlin, Diseldorf, Frankfurt, Štutgart, kao i dodatne kod-šer letove sa samo jednim presedanjem u saradnji sa avio-kompanijom "Er Berlin", do Kelna, Drezdena, Nirnberga, Minhena, Sarbrikena i Hanovera.

Sa 1,8 miliona stanovnika, Hamburg, na reci Elbi, drugi je po veličini grad u Nemačkoj i druga luka u Evropi.

"Nemačka je značajno tržište za 'Er Srbiju' i radujemo se što ćemo u saradnji s našim partnerima u sektoru turizma i ostalim članicama grupacije 'Etihad ervejz partners', a naročito sa avio-kompanijom 'Er Berlin', unaprediti svoje prisustvo i ponudu putovanja", izjavio je generalni direktor 'Er Srbije' Dane Kondić.

Danas je obavljen i prvi promotivni let na liniji Beograd-Ohrid, a prethodno su ambasadorka Makedonije u Srbiji Vera Jovanovska Tipo i direktor za usluge u "Er Srbiji" Majkl Julten presekli crvenu traku.

Oni su, tokom leta, koji je iz Beograda pošao u 13:25, putnicima uručili svečane sertifikate.

Avion je na aerodrom Svetog apostola Pavla u Ohridu dočekala grupa predstavnika aerodroma grada Ohrida, ali i brojne novinarske ekipe, a avion je pozdravljen vodenim lukom.

Putnici na prvom letu dočekani su uz tradicionalnu pogaču i osveženje, a tom prilikom je poslužena i torta.

Julten je rekao da je Ohrid izvanredna nova destinacija u mreži "Er Srbije" i drugo odredište u Makedoniji posle Skoplja, gde ta kompanija leti svakodnevno.

Naveo je da će se novi let obavljati ponedeljkom, sredom i petkom.

"Danas smo doleteli avionom 'Erbas A319', a ubuduće ćemo letove na ovoj liniji obavljati našim popularnim avionom tipa 'ATR 72'. Avion ima 66 sedišta i obavljaće letove ponedeljkom, sredom i petkom, što znači da će svake nedelje gotovo 400 putnika moći da leti između Beograda i Ohrida", rekao je Julten.

Dodao je da je uvođenjem te linije veoma važan događaj, koji će otvoriti mnoga nova vrata za razvoj turizma, kao i za povećanje trgovinske i poslovne razmene, što će u još većoj meri približiti dve zemlje.

"Jedna od naših najvećih ambicija je da postanemo najbolja avio-kompanija u regionu, a Ohrid je nova etapa na tom putovanju", rekao je Julten, dodajući da je Makedonija veoma važno tržište za "Er Srbiju" i da ta kompanija neprekidno traži način da unapredi prisustvo i ponudu.

Ambasadorka Makedonije u Srbiji izrazila je zadovoljstvo zbog prvog leta ka Ohridu, jer se time, kako je navela, otvara novi put, odnosno značajna infrastrukturna veza između Srbije i Makedonije.

Prema njenim rečima, to olakšava dostupnost svih građana Srbije posetama svetskom, kulturnom, prirodnom, turističkom i duhovnom biseru Makedonije.
Putnike leta na novoj liniji dočekali su i gradonačelnik Ohrida Nikola Bakračeski, generalni direktor Aerodroma TAV Makedonija Zoran Krstevski i zamenica ambasadora Srbije u Makedoniji Ana Petković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво