Grčić: Struja neće poskupeti

Neće biti povećanja cene struje zahvaljujući efikasnom poslovanju EPS-a i ostvarenim uštedama, rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora tog preduzeća Milorad Grčić.

Grčić je za RTS rekao da je u prva tri meseca ove godine ušteđeno preko šest milijardi dinara i ostvaren 6,5 puta veći profit od očekivanog - 14 milijardi, te da je na izvozu struje u prva četiri meseca zarađeno oko 42 miliona evra.

"Sa takvim poslovanjem i uštedama smatramo da ćemo moći da funkcionišemo i budemo sve profitabilniji i sa ovom cenom struje", rekao je Grčić, navodeći da je cena struje u Srbiji najniža.

Nastavak reformi javnih preduzeća je jedan od prioriteta buduće Vlada, a pod lupom MMF-a posebno je Elektroprivreda Srbije. EPS do danas imao tri privredna društva a od danas samo dva jer je "EPS Snabdevanje" pripojeno EPS-u.

Grčić je rekao da od danas EPS funkcioniše drugačije i da je "EPS Snabdevanje" pripojeno EPS-u.

Prema njegovim rečima, EPS nastavlja reorganizaciju uz pomoć Vlade Srbije. Grčić kaže da zbog pripajanja "EPS Snabdevanja" kupci neće osetiti nikakvu razluiku, već će osetiti sve veću sigurnost u snabdevanju.

Na pitanje da li integracija preduzeća znači i otpuštanje radnika, Grčić je rekao da se ovim ne pravi nikakva razlika, s obzirom na to da je u "Snabdevanju" radio minimalan broj ljudi - oko 100, a u EPS-u je već smanjen broj radnika za toliko, tako da neće biti problema.

Grčić je rekao da će se realizovati plan za smanjenje 1.000 automobila, čime će se smanjiti troškovi održavanja. "Formirali smo i tim za proveru kokliko je potrebno automobila", kaže Grčić.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво