"Folksvagen" zadovoljan poslovanjem uprkos padu prodaje

Poljuljana nemačka automobilska kompanija "Folksvagen" izrazila je zadovoljstvo poslovanjem u prvom kvartalu, uprkos padu prodaje i profitu, navodeći da će ostati pri zacrtanim ciljevima za celu godinu.

Neto profit "Folksvagena", pogođenog skandalom u vezi sa manipulacijom vrednostima izduvnih gasova, pao je u periodu januar-mart za 20,1 odsto na 2,31 milijardu evra u odnosu na isti period lani, dok je prodaja pala za 3,4 odsto na 50,96 milijardi evra, prenosi agencija Frans pres.

Profit iz poslovanja je porastao za 3,4 odsto na 3,44 milijarde evra, što znači da je operativna profitna marža porasla na 6,8 odsto sa 6,3 odsto.

Broj "Folksvagenovih" prodatih vozila širom sveta je u tom periodu porastao za 0,8 odsto, na 2,508 miliona jedinica.

"'Folksvagen' grupa je imala solidno poslovanje u prva tri meseca. U svetlu brojnih izazova sa kojima smo trenutno suočeni, generalno smo zadovoljni početkom ove godine koja će bez sumnje biti izazovna", rekao je generalni direktor "Folksvagena", Matijas Miler.

Kompanija je, kako je dodao, uspela da ograniči ekonomske posledice skandala sa dizel automobilima i da ostvari dobre rezultate uprkos veoma teškim uslovima.

U svetlu poslovanja u prvom kvartala, VW je saopštio da "ostaje pri svojim ciljevima za čitavu godinu" i da očekuje "ukupan pad prodaje do pet odsto".

Operativna profitna marža bi, prema projekcijama kompanije, trebalo da bude između 5,5 i 6,5 odsto.

"Folskvagen" je trenutno pogođen skandalom, nakon što je u septembru prošle godine priznao da je u 11 miliona dizel automobila instalirao softver za manipulisanje vrednostima izduvnih gasova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи