Srbija pozvana na Svetsku izložbu u Dubaiju

Predsednik Vlade Srbije Alksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Džumom Rašidom Sejf Zajedom al Daherijem, koji je premijeru uručio poziv šeika Mohameda bin Rašida al Maktuma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija, za predstavljanje Srbije na Svetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju.

U pismu se kaže da će učešće Srbije na ovom izuzetno značajnom sajmu, koji će prvi put biti održan u regionu Bliskog istoka, poslati snažnu poruku svetu uz mogućnost ostvarivanja novih poslovnih veza.

Premijer Vučić prihvatio je poziv za učešće na EXPO 2020 i rekao da će se Srbija predstaviti na najbolji mogući način, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijer Vučić i ambasador Ajed al Daheri su razgovarali o daljoj saradnji i unapređenju bilateralnih odnosa dveju država.

Ambasador Al Daheri preneo je pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, princa prestolonaslednika Abu Dabija, kao i njegovu podršku napretku Srbije i bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Srpski premijer i ambasador UAE istakli su značaj saradnje u oblasti ekonomije, sa posebnim osvrtom na mogućnosti većeg prisustva investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji. Na sastanku je bilo reči i o napretku zajedničkih projekata.

Konstatovano je i da je prošlonedeljna poseta poslovnih žena iz UAE dala značajan impuls jačanju odnosa dveju zemalja i otvorila nove mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, posebno zdravstva i zdravstvenog turizma.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи