Direktan let do Njujorka za brži plasman srpske robe

Uvođenje avionske linije "Er Srbije" ka SAD za putnički i kargo saobraćaj omogućiće i lakši plasman robe i usluga iz Srbije na to tržište, na koje čak 4.900 proizvoda iz Srbije može da se izveze bez carine.

Prvi direktan let "Er Srbije" za Njujork planiran je za 23. jun, a predviđeno je pet letova nedeljno. Iz "Er Srbije" pozivaju privrednike i proizvođače hrane da iskoriste kapacitet od 10 tona po letu za lakši i brži plasman robe na tržište SAD.

Letovi ka SAD prekinuti su pre 25 godina. I tada je bilo potrebno napuniti avione koji su imali veliki kapacitet, tako da za naš aerodrom i nacionalnu kompaniju ovo nije nepoznat posao.

Najveći budući korisnici kargo transporta biće poljoprivredno-prehrambeni sektor, metalska industrija, prerađivačka industrija, građevinarstvo, IT, vojna industrija.

Bitno je da su i "Er Srbija" i Aerodrom "Nikola Tesla" osposobljeni da obavljaju takve poslove, i to u skladu sa međunarodnim propisima.

"'Danas naša mreža pokriva 44 destinacije na koje letimo iz Beogarda i još 92 destinacije koje pokrivamo kroz kod šer partnerstvo", kaže regionalni menadžer "Er Srbije" Boško Rupić.

"Er Srbija kargo" može u ovom trenutku da u bilo koji deo sveta samostalno, ali i sa partnerima, isporuči veće količine robe. Samo prošle godine duplirane su vrednosti isporuke i prevoza robe, a pošte je bilo dva i po puta više. 

"Vrhunac će biti 'erbas 330', prvi širokotrupni avion u našoj floti nakon dugog niza godina, koji će imati kapacitet četiri avio-palete, odnosno desetak tona po letu", kaže Veselin Đorđević iz "Er Srbija Kargo".

Aerodom "Nikola Tesla" nabavio je veću količinu sigurnosne opreme, transportnih sredstva i nove avio-ulaze da bi letovi ka SAD bili sto bolje realizovani.

Izvršni direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Raša Ristivojević kaže da je Aerodorom "Nikola Tesla" zahvaljući širenju regionalne mreže "Er Srbije" uspeo da poveća kargo promet u 2015. za 33 odsto u odnosu na 2014. "U odnosu na 2015. ove godine imamo povećanje od 25 odsto", rekao je Ristivojević.

"Er Srbija" kargo ima slogan da ne postoji roba koja ne može da se preveze. Saradnja sa "Ameriken erlajnsom" omogućava da se odmah kontejneri sa robom sa njujorškog aerodroma prevezu do bilo koje tačke u Americi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи