Bajatović: Restrukturiranje "Srbijagasa" teče po planu

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je u Pančevu da će HIP "Azotara" do kraja godine uložiti 20 miliona evra u modernizaciju postrojenja. Bajatović navodi i da bi u naredna tri meseca gas mogao da pojeftini.

"'Azotara' opstaje na tržištu, plaća redovno sve svoje obaveze i zahvaljujući ovim ulaganjima će podići kapacitete sa 250.000 tona đubriva godišnje na preko 400.000 tona", rekao je Dušan Bajatović, koji je posetio "Azotaru" zbog početka ulaganja u izgradnju novog tornja u pogonu KAN.

On je dodao da "Azotara" u narednih godinu i po dana treba da nađe strateškog partnera.

"Naša želja je da to bude kroz model dokapitalizacije uz investicije u modernizaciju postrojenja. Cilj nam je da 'Azotara' bude trajno veliki privredni subjekt koji će sprečavati malverzacije na tržištu đubriva", rekao je Bajatović i dodao da su zbog rada ove fabrike štete od špekulacija na tržištu đubriva u Srbiji manje za 40 do 70 miliona evra godišnje.

Direktor "Srbijagasa" je naveo da bi u naredna tri meseca gas mogao da pojeftini.

Restrukturiranje "Srbijagasa" teče u skladu s planom koji je usvojila Vlada Srbije, a pravno razdvajanje po delatnostima počeće 1. jula, izjavio je generalni direktor te kompanije Dušan Bajatović.

"Očekujemo da Svetska banka dođe da uradi 'dju dilindžens' i da se napravi konačan model finansijskog restrukturiranja", rekao je Bajatović prilikom posete Azotari u Pančevu.

On je dodao da pravno razdvajanje po delatnostima u Srbijagasu ne predstavlja problem, te da će otpočeti 1. jula.

Bajatović je rekao i da mu nisu jasne izjave direktora Sekretarijata Energetske zajednice Janeza Kopača o kašnjenju restrukturiranja Srbijagasa. Kopač je, naime, ranije izjavio da će, ukoliko do 1. jula ne bude sprovedeno razdvajanje delatnosti u okviru Srbijagasa, Energetska zajednica predložiti sankcije protiv Srbije.

"Gotovo sve potrebne aktivnosti na tu temu su obavljene i ostaje da rasporedimo radnike, da obezbedimo prostor i ne očekujem druge probleme u vezi s time", rekao je Bajatović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи