Položen kamen temeljac za fabriku nudli u Rumi

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i izvršni direktor "Sinovejšn grupe" iz Nepala Nirvana Čaudri položili su u Rumi kamen temeljac za izgradnju fabrike nudli - polugotovih jela od testenine.

Maja Gojković je tom prilikom istakla da za političara ne postoji veće zadovoljstvo nego kada otvara neku fabriku ili polaže kamen temeljac za objekte u kojima će biti otvorena nova radna mesta.

"Nekada je otvaranje fabrika i polaganje kamena temeljaca bila retkost u Srbiji, a danas imamo situaciju da se skoro svaki dan širem Srbije otvaraju nove fabrike i polažu novi kameni temeljci, što pokazuje da je Srbija postala značajan faktor u regionu, a to se potvrđuje svakodnevno na terenu", kazala je Gojković.

Istakla je da je Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem mnogo učinila na privlačenju investitora i da je u prethodne dve godine donet veliki broj zakona kojima je omogućeno investiranje i kojima je, kako je rekla, ohrabren veliki broj kompanija iz inostranstva da u Srbiji otvaraju svoje fabrike.

"Premijer Aleksandar Vučić je uložio maksimum napora da pozicionira Srbiju na mapi investitora", rekla je Gojković, a obraćajući se Čaudriju pozvala ga je da on svoje kooperante pozove da i oni investiraju u Srbiji jer, kako je citirala premijera, "šta god naša konkurencija nudila mi nudimo za jedan više".

Gojković je rekla da je prednost Srbije, kada je u pitanju privlačenje stranih investicija, njen geografski položaj, sporazumi sa CEFT-om i EFT-om i sporazum o bescarinskom uvozu u Rusiju, Belorusiju i Jermeniju, koji Srbija ima kao jedina u ovom delu Evrope.

Ilustrujući koliko je značajan taj ugovor o bescarinskom izvozu u Rusiju, Gojković je rekla da je pre nekoliko dana bila u fabrici čarapa u Bačkoj Palanci koja na rusko tržište izvozi 80 miliona pari čarapa.

Izvršni direktor "Sinovejšn grupe" Nirvana Čaudri je izrazio veliku zahvalnost na toplom prijemu u Srbiji rekavši da je pravo čudo da neko prvi put u Srbiju dođe kao što je on u junu prošle godine i da naiđe na tako topao prijem.

"U razgovoru sa ljudima iz opštine Ruma oni su mi rekli da u Rumi ima sve što nam je potrebno i da možemo odmah početi sa radom. Ja sam odmah pristao", rekao je Čaudri.

Dodao je da je Srbija 34 zemlja u kojoj njegova kompanija ima svoje fabrike i da će buduća fabrika u Rumi biti novi most između Nepala i Srbije.

"U našim fabrikama se ukupno godišnje proizvede 2,2 milijarde pakovanja nudli, a mi smo odlučili da fabrika u Rumi i Srbija bude mesto prodora kompanije u Evropu", rekao je Čaudri.

Nepalska kompanija postoji 140 godina ima fabrike na četiri kontinenta u 10 zemalja i ima širok spektar poslova od energetike do telekomunijkacija, a posebno su poznati po proizvodnji nudli, odnosno testenina za brzo spremanje supa, čorbi i drugih kuvanih jela.

Izvoze u 35 zemalja sveta, a vlasnik je već čestiri godine na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi sveta. Od ukupne proizvodnje u fabrici u Rumi 70 odsto će biti namenjeno izvozu. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво