Otvoren pogon kompanije "Masterplast" u Subotici

Kompanija "Masterplast" je u Subotici otvorila pogon za proizvodnju staklene vune, u koji je investirano oko osam miliona evra i gde će u narednih nekoliko godina biti zaposleno 205 radnika. Vlada Srbije je podržala tu investiciju sa dva miliona evra.

Nova fabrika će imati 200 mašina za pletenje staklene mreže, godišnjeg kapaciteta od 60 miliona kvadratnih metara, što će kompaniji omogućiti povećanje godišnjeg izvoza za 15 miliona evra.

"Masterplast" u Subotici je ćerka firma mađarske "Masterplast grupacije", a otvaranju nove fabrike prisustvovali su premijeri Srbije i Mađarske, Aleksandar Vučić i Viktor Orban.

Vučić je rekao da je ekonomski rast Srbije podstaknut većim izvozom i da očekuje nove investicije Mađarske u Srbiji.

Rekao je da je za Srbiju važno osnivanje što većeg broja malih i srednjih preduzeća jer ona omogućavaju otvaranje novih radnih mesta i sigurnu naplatu poreza.

Orban je zahvalio Vučiću što je njegova vlada podržala investiciju mađarske kompanije, koja će zapošljavati talentovane i vredne radnike iz Srbije.

"Ovo je hrabar korak koji obezbeđuje prosperitet Srbiji i Mađarskoj, a dobar je i za Evropu", istakao je Orban i dodao da je Mađarska zainteresovana da Srbija bude uspešna i cenjena u Evropskoj uniji.

Kompanija "Masterplast" u Srbiji posluje od 2002. godine, a do 2008. godine se bavila samo trgovinom termoizolacionih materijala, a od tada i proizvodnjom, posle otvaranja pogona za proizvodnju stiropora.

Sada zapošljava oko 150 radnika i snabdeva oko 1.000 građevinskih stovarišta u Srbiji.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво