Savetnici stranih ambasada u Pirotu

U poseti organizovanoj u okviru akcije "Srbija i svet", predstavnici opštine Pirot pokazali su ekonomskim savetnicima ambasada u Srbiji potencijale ulaganja u tu opštinu. Pored izgradnje autoputa i gasovoda veliki kapacitet su Slobodna zona Pirot i Stara planina.

Opština Pirot u proteklih nekoliko godina želi da se predstavi domaćoj i stranoj javnosti i privuče što veći broj investitora.

Pirot su posetili predstavnici 30 amabasada među kojima su ambasada Rusije, Francuske, Brazila, Velike Britanije, Grčke, Egipta, Češke, Slovačke, Mađarske, Libije, Kine, Japana, Irana, Švajcarske, Hrvatske, Slovenije, Maroka.

Pored autoputa na Koridoru 10 i gasovoda radiće se modernizacija železnice, a veliki su  potencijali i Stare planine.

"Da bi došli ruski investitori treba da uspostavimo što bolje veze sa malim i srednjim preduzećima koja se bave proizvodnjom. Slobodna zona Pirot je veoma interesantna za investitore", rekao je Buligin, jedan od 30 ambasadora koji su posetili Srbiju.

Britanski investitori pokazuju interesovanje za investicije u Srbiji, a pirotski Tigar je veliki izvoznik na britanskom tržištu.

U odnosu na druge krajeve ovaj deo Srbije je slabije razvijen, ali će u regionu biti značajnih infrastrukturnih radova.

"Opština pokušava da bude pravi partner investitorima. U Slobodnoj zoni Pirot, opština Pirot ima 13 odsto akcija i ovo je pravi primer javnog i privatnog partnerstva", rekao je Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić.  

Strane diplomate posetile su i Muzej Ponišavlja i Staru planinu.

Posetu je organizovao Odbor za ekonomske odnose sa inostranstvom Privredne komore Srbije u okviru akcije "Srbija i svet".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи