Proširenje saradnje Srbije i Turske u oblasti poljoprivrede

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković razgovarala je sa ambasadorom Turske u Srbiji Mehmetom Kemalom Bozajom o proširenju saradnje dve zemlje u oblasti poljoprivrede, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Tokom razgovora Snežane Bogosavljević Bošković i Mehmeta Kemala Bozaja najavljena je mogućnost pokretanja novog projekta, izgradnje regionalnog distributivnog centra u Srbiji, koji bi bio glavni distributivni centar za voće, ne samo za tržište Srbije već i za širi region.

Dodaje se da je razgovarano i o mogućnosti učešća Srbije na Međunarodnoj izložbi hortikulture "Ekspo 2016 Antalija" koja će biti održana od 23. aprila do 30. oktobra 2016.

"Turska je iskazala zadovoljstvo zainteresovanošću Srbije za učešće na toj manifestaciji. Srbiji bi bila pružena maksimalna pomoć prilikom predstavljanja na izložbi koja je jedinstvena platforma za plasiranje tradicionalnih proizvoda hortikulture, poljoprivrede, biznisa, etno-turizma i tradicionalnih zanata", navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара