Temeljne pripreme aerodroma "Nikola Tesla" za letove preko okeana

Aerodrom "Nikola Tesla" intezivno se priprema za interkontinentalni saobraćaj koji je najvljen za sredinu leta. Nabavlja se nova oprema po propisanim standardima američkih vazduholovnih vlasti, a terminali se prilagođavaju novim većim vazduhoplovima.

Leta preko okeana neće biti bez dobre bezbednosti. Posle 11. septembra letovi ka Americi imaju mnogo veće i komplikovanije bezbednosne procedure. Oprema koja je nabavljena ranije, dovoljna je osnova da se uz nadgradnju zadovolje svi standardi.

Aerodrom očekuje veliki broj putnika iz susednih država, pa se tako sama zona međunarodnih letova proširuje i obogaćuje novim sadržajima.

Investicije u bezbednost do kraja godine biće oko šest miliona evra, a postaviće se četiri kilometra žičane ograde, nabaviti novi rengeni za prtljag, za tragove barutnih čestica, a krajem godine stiže i novo vatrogasno vozilo.

"Na završnom sastanku, koji je bio petog februara inspekcija nije imala primedbe. Nama su rekli par preporuka koje smo uvažili, a jedna od njih se odnosi na ažuriranje softvera propusnica koje se koriste u ovoj zoni što smo odmah sa našim at sektorom uradili i sada više ni preporuka nema", kaže direktor bezbednosti Aerdoroma "Nikola Tesla" Vlada Micić.

Poseban sektor Aerodroma "Nikola Tesla" koji se bavi otpremom i prihvatom velikih aviona, ne treba da ulazi u novu opremu. Sve već postoji i koristi se. Putnici će uživati u maksimalnom komforu, naročito pri ukrcavanju.

"Avion će biti parkiran na platformi C koja može da prihvati veće vazduhoplove. Poseban konfor za ukrcavanje biće u tome što će ga opsluživati dva avio-mosta i što to mogu da urade novi avio-mostovi koje smo kupli i montirali", ističe direktor prijema i otpreme aviona i putnika Žarko Suvocarov.

Što se tiče kadrova, aerodrom je na vreme iškolovao i licencirao svoje zaposlene. Naravno, obim posla otvara mogućnost za nova radna mesta, međutim, kako se posao bude razvijao, tako će i broj zaposlenih rasti, kažu na aerodromu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво