Читај ми!

Vujović: Napravili smo krupne korake, ima još posla

Ministar finansija Dušan Vujović istakao je da je Srbija u proteklih 18 meseci napravila značajne korake i obavila najteži deo posla u vezi sa fiskalnom konsolidacijom, te da je sada spremna da se posveti preostalim strukturnim problemima.

Uspešna fiskalna konsolidacija je osnova za ubrzanje ekonomskog rasta, rekao je novinarima ministar Vujović, na marginama Investicionog samita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan.

Prema njegovim rečima, Srbija je iz negativne stope rasta procenjene za 2015. godinu, izašla na pozitivnu od 0,8 odsto, a to je, kako je naveo, ogroman preokret.

Vujović smatra da je pozitivan rast posebno značajan i u svetlu toga što većina zemalja tokom fiskalne konsolidacije ulazi u recesiju.

"Sada smo spremni da se uhvatimo ukoštac sa preostalim strukturnim problemima. Mi smo već popravili uslove za investicije, na listi Duing biznis Svetske banke smo napredovali sa 91. na 59. mesto", rekao je Vujović.

Ministar finansija očekuje da do kraja maja bude završeno sa 17 preduzeća u restrukturiranju, nakon čega, kako je rekao, predstoje reforme "Železnica Srbije", "Srbijagasa" i javne uprave.

Vujović je istakao da je privatizacija preduzeća iz portfolija Agencije za privatizaciju krupan korak i veliki problem, a preostala dva problema su unapređenje efikasnosti javnih preduzeća i reforma javne uprave.

"Bez reforme javne uprave nijedna zemlja nije uspela da se reformiše i da ponudi bolje usluge građanima, uz manje troškove", naveo je ministar finansija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво