Sertić MMF-u: Neće biti produženja rokova za zaštitu preduzeća

Ostalo je 10 javnih preduzeća za koja se traže optimalna rešenja, a najveći problem su RTB "Bor" i Resavica, rekao je ministar privrede Željko Sertić predstavnicima MMF-a.

Ministar privrede Željko Sertić je u razgovoru sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) potvrdio da neće bi produžen rok za zaštitu preduzeća od poverioca, koji ističe 31. maja ove godine.

Sertić je istakao da je ostalo 10 takvih preduzeća za koja se traže optimalna rešenja, a najveći problem su RTB "Bor" i Resavica.

"Problem ovih preduzeća nije samo ekonomski, već i socijalni i politički. Želimo da nađemo najoptimalnija rešenja i zato se rade temeljne analize i sagledavaju svi aspekti i moguća rešenja. Videćemo koje će se mogućnosti pokazati kao najbolje za državu, preduzeća i radnike, ali ono što je sigurno, država više neće finansijski pomagati ova preduzeća", rekao je Sertić.

Vlada Srbije, kako je rekao, u saradnji sa Svetskom bankom intenzivno radi na unapređenju sistema i institucija za sprovođenje stečaja kako bi ti procesi bili efikasniji i u službi ozdravljenja privrede.

Govoreći o javnim preduzećima, Sertić je rekao da danas u Skupštini počinje rasprava o Predlogu zakona o javnim preduzećima kojim se omogućava bolji sistem kontrole, personalizuje odgovornost i omogućava profesionalizacija menadžmenta.

"Ovaj zakon je osnov za temeljnu i potpunu reformu javnih preduzeća", ocenio je ministar privrede.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи