Kineska kompanija zainteresovana za RTB Bor

Kineska državna rudarska kompanija "Li Ten" uputila je pismo o zainteresovanosti za strateško partnerstvo sa Rudarsko-topioničarskim basenom (RTB) Bor, objavile su "Večernje novosti" u izdanju za ponedeljak.

Kako list navodi, ta kineska državna kompanija nudi ulaganja od 350 do 400 miliona dolara, pre svega u razvoj rudarstva u RTB Bor.

"Za uzvrat predstavnici Li Tena traže manjinski udeo u najvećem srpskom proizvođaču bakra i zlata i shodno tome odgovarajući broj mesta u Upravnom odboru i menadžmentu borske kompanije", piše list.

Li Ten je spreman da u narednih pet godina investira gotovo pola milijardi dolara u otvaranje rudnika bakra i zlata "Cerovo" u sastavu RTB Bor.

Kako se dodaje, Kinezi su spremni da ulože novac u kupovinu neophodne rudarske mehanizacije, kao i u izgradnju još jedne flotacije - postrojenja u kojem bi se prerađivala ruda iz "Cerova".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се