Читај ми!

"Koka-kola" otvorila regionalni Centar za sokove u Zemunu

Kompanija "Koka-kola Helenik" otvorila je regionalni Centar za sokove u punionici u Zemunu, gde će biti zaposleno 80 radnika, a svečanosti je prisustvovao premijer Aleksandar Vučić. Imamo zadatak da obezebidimo značajan broj američkih investicija i da povećamo trgovinsku razmenu, kaže premijer.

Vrpcu su presekli generalni direktor "Koka-kole Helenik" Aleksandar Ružević i amabasador SAD Kajl Skot, nakon čega su zajedno sa premijerom, članovima Vlade i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim obišli pogone. 

Premijer Aleksandar Vučić istakao je da kompanija "Koka-kola" daje veliki doprinos srpskoj privredi, te najavio da Srbija mora unaprediti trgovinsku razmenu sa SAD. 

Vučić je rekao da ova kompanija u Srbiji zapošljava 1.100 radnika, i da je u novom, namodernijem pogonu zaposleno daljih 80.

"Kažu da nešto tako ne postoji u Evropi, a nešto slično postoji samo u azijskom delu Rusije. Na to smo posebno ponosni", kazao je Vučić. 

Rekao je da je "Koka-kola" veoma značajna i da nije bilo moguće, kada se pomislilo na početku fiskalne konsolidacije, da se poveća akciza na gazirane sokove, a ova kompanija se odužila sa sedam miliona evra ulaganja u veliki novi pogon.

Takođe, prema njegovim rečima kreira posredno dalja radna mesta, preko lica koja učestvuju u dobavljanju voća, jer samo pomorandže i ananas nisu iz Srbije. 

"Sve drugo je iz Srbije, preko 60 odsto voća koji koriste za Nekst je iz naše zemlje", objasnio je premijer. 

Prema njegovim rečima "Koka-kola" daje ogroman doprinos u budžet, državi i građanima Srbije. On je ukazao da je Koka Kola razvila pravi brend iz Srbije jer svoj proizvod izvozi u četiri zemlje EU, što je dokaz uspeha.

Posebno se zahvalio i ambasadoru SAD Kajlu Skotu za veliko angažovanje od stupanja na dužnost. 

"Imamo zadatak da obezbedimo značajan broj američkih investicija, i da povećamo trgovinsku razmenu, koja ne može da se zasniva samo na izvozu Fijata", naglasio je premijer.

Vučić je istakao da je na vladi da donosi pozitivne zakone i povuče loše u cilju poboljšanja poslovnog ambijenta.  

"Uveren da Srbija ima dobru budućnost, ali uvek u svemu tome sami moramo znati da sa neba ne pada već svi zajedno moramo biti marljiviji i radimo", kazao je Vučić.  

Vučić je na poklon dobio flaše "Koka-kole" sa ćiriličnim natpisom i njegovim imenom.  

Direktor kompanije Aleksandar Ružević je rekao da je kompanija 2015. investirala više od sedam miliona evra u modernizaciju i proširenje kapaciteta punionice u Zemunu, što će im svakako omogućiti dalji rast i nova radna mesta u budućnosti. 

"Svesni smo činjenice da je naš uticaj na privredu značajan", rekao je Ružević. 

On je dodao da je "Koka kola" posvećena domaćem tržištu, te da će ulaganja sigurno doneti novi rast i nova radna mesta.

Istakao je i da se iz Srbija izvozi u Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Bugarsku, Maltu i Mađarsku, kao i da ta kompanija ima značajan uticaj na srpsku privredu i da je siguran partner lokalnoj samoupravi i zajednici.

Upitan o premeštanju fabrike iz Subotice u Beograd i gašenju pojedinih radnih mesta, Ružević je rekao da se 50 radnika odlučilo za otpremninu, a da je u Beograd prešlo 20 radnika sa svojim porodicama. 

Ukupni godišnji kapacitet novog postrojenja za sokove je 92 miliona litara, a, u cilju modernizacije proizvodnje, primenjena je najnovija tehnologija i instalirana proizvodna linija "Tetra Gemina Aseptic Leaf", prva u Evropi čiji je kapacitet 7.000 pakovanja po satu. 

"Koka-kola" sistem godišnje u budžet Srbije uplati sedam miliona evra poreza. Ukupna dodatna vrednost "Koka-kola" sistema ekonomiji Srbije dostiže 224 miliona evra ili 0,7 odsto bruto domaćeg proizvoda.

"Koka-kola HBC Srbija" posluje u Srbiji od 1997. godine, sa sedištem u Zemunu.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво