Читај ми!

Vujović: Nisu cilj manje plate, već da ne probijamo budžet

Ministar finansija Dušan Vujović rekao je za RTS da je proces dijaloga o Nacrtu zakona o platama u javnom sektoru pokazao veliki napredak. Naveo je da su sve strane iskazale želje i nadanja i da je nađeno rešenje.

Vujović je gostujući u Dnevniku RTS-a naveo da je najvažnije što niko neće biti zakinut u prelasku na novi sistem.

Poručio je da će novi sistem biti jasan i transparentan i istakao da ga je potrebno primeniti u početku kako bi bio ostvaren napredak u narednim godinama.

Kako je naveo, potrebno je da se pažljivo planira broj zaposlenih, kao i sve plate i nadoknade da se uklope u budžetsko ograničenje.

"Nije nam cilj da smanjujemo plate već da ne probijamo budžet", poručio je ministar i dodao da je u interesu svih da 2017. izađemo kao budžetski pobednici.

Komentarišući vest na agenciji "Blumberg biznis" da će Srbija ove godine biti jedna od sedam najmizernijih zemalja na svetu po stopi nezaposlenosti i inflaciji, Vujović je rekao da je to rezultat koji sigurno zabrinjava.

Međutim, naveo je da je taj indeks prethodnih godina bio mnogo veći i da je u protekle tri-četiri godine smanjen za više od trećinu.

Vujović očekuje da će zahvaljujući rezultatima koji su do sada napravljeni biti smanjena nezaposlenost.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво